XBLOG logo @2x

Η Valkyrie AMR Pro της Aston Martin είναι ένα κτήνος 1,100 ίππων

Η Aston Martin πρόσφατα επέστρεψε στη Formula One (στην ομάδα Red Bull Racing) μετά από μια δεκαετία και γιόρτασε τη στιγμή με ένα νέο αμάξι, τη Valkyrie: ένα υπερ-αυτοκινήτο με ιπποδύναμη 1,000 αλόγων που ζυγίζει 1,000 κιλά. Η Βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε τώρα στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης μια έκδοση της Valkyrie αποκλειστικά για αγώνες.

Το νέο αμάξι ονομάζεται Valkyrie AMR Pro* και συνδυάζει ένα νέο σώμα με έναν υβριδικό V12 κινητήρα που φιλοξενεί 1,100 άλογα. Το αμάξι εξακολουθεί να ζυγίζει 1,000 κιλά, το οποίο η Aston Martin κατάφερε να επιτύχει βγάζοντας όλες τις ανέσεις που έχει η Valkyrie για τους οδηγούς, όπως τη κεντρική κονσόλα (infotainment) και το σύστημα κλιματισμού. Επιπλέον, τα παράθυρα τώρα φτιάχνονται από πολυκαρβονικό αντί για γυαλί, ενώ υπάρχει παντού στο σώμα ανθρακόνημα.

Η Aston Martin έκανε επίσης πολλές αλλαγές στο σώμα της Valkyrie. Για καλύτερη αεροδυναμική, έχουν ανασχεδιαστεί τα φτερά στο μπροστινό και το πίσω μέρος του αμαξιού. Έχει επίσης τεχνολογία ενεργών αεροδυναμικών που προσαρμόζει σε πραγματικό χρόνο πόσος αέρας περνάει από αμάξι για να μειωθεί η τριβή. Χάρη σε αυτές τις αλλαγές η Valkyrie AMR Pro έχει τελική ταχύτητα 362 χλμ/ώρα.

Η Aston Martin θα φτιάξει μόνο 25 Valkyrie AMR Pro. Όλα έχουν ήδη πουληθεί και θα παραδοθούν στους πελάτες το 2020.

Aston Martin Valkyrie AMR Pro – Επίσημες εικόνες

*Η ονομασία “AMR Pro” χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε ειδικές εκδόσεις αυτοκινήτων της Aston Martin για πίστες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.