XBLOG logo @2x

Οι νέες επεξεργαστές κινητών της ARM είναι σχεδιασμένοι για το AI

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι η νέα μόδα στα κινητά τηλέφωνα και οι εταιρίες επενδύουν εκατομμύρια για να αναπτύξουν ή να βελτιώσουν τις δικές τους ψηφιακές βοηθούς. Για παράδειγμα η Apple επένδυσε πρόσφατα $200 εκατομμύρια για να βελτιώσει τη Siri.

Για αυτό η ARM παρουσίασε στην έκθεση Computex 2017 νέους επεξεργαστές που έχουν σχεδιαστεί για να δουλεύουν καλά με τη τεχνητή νοημοσύνη. Το πρώτο chip που παρουσίασε η γνωστή εταιρία ημιαγωγών είναι ο επεξεργαστής Cortex-A75 ο οποίος προσφέρει επιδόσεις παρόμοιες με ενός laptop χωρίς να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από τους υπάρχοντες επεξεργαστές κινητών. Η ARM υπόσχεται 50% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τον παλιότερο επεξεργαστή A73, πράγμα που θα βοηθήσει στη μηχανική μάθηση των συσκευών μας. Να θυμίσουμε ότι τα πιο πρόσφατα smartphones, όπως το Huawei P10, μαθαίνουν τις συνήθειες των χρηστών για να βελτιώσεις τις επιδόσεις τους, οπότε με τους νέους επεξεργαστές της ARM θα έχουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις.


Διαβάστε επίσης: Το κινητό που κατάφερε να ξεπεράσει σε ικανοποίηση πελατών τα Galaxy S7 και iPhone 7


Το επόμενο chip που παρουσίασε είναι ο επεξεργαστής Cortex-A55. Αποτελεί μια μικρή αναβάθμιση του A53 που βρίσκουμε σε μεσαίας κατηγορίας επεξεργαστές και είναι 2.5 φορές λιγότερο ενεργοβόρος σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Η πιο σημαντική προσθήκη στους νέους επεξεργαστές είναι η υποστήριξη για την αρχιτεκτονική DynamIQ που επιτρέπει στους επεξεργαστές να χρησιμοποιηθούν με μεγαλύτερη ευελιξία. Σε αντίθεση με την παλιότερη αρχιτεκτονική big.LITTLE της ίδιας εταιρίας που συνδύαζε συνήθως 4 δυνατούς επεξεργαστές και άλλους 4 πιο αδύναμους, η DynamIQ επιτρέπει στις κατασκευάστριες να βάζουν έως οκτώ ανάμεικτους πυρήνες, αναλόγως τη συσκευή που φτιάχνουν.

Το επόμενο προϊόν που παρουσίασε η ARM είναι η μονάδα γραφικών Mali-G72 η οποία αποτελεί την αναβαθμισμένη έκδοση της περσινής G71 (που βρίσκαμε σε κορυφαία μοντέλα όπως το Huawei Mate 9). Το Mali-G72 καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από το G71 και αποδίδει 17% καλύτερα σε διαδικασίες μηχανικής μάθησης. Ακόμη, το νέο chip μπορεί να τρέξει πιο απαιτητικά παιχνίδια και να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας.

Οι πρώτες συσκευές που χρησιμοποιούν τα παραπάνω chips θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2018.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.