XBLOG logo @2x

Το κινητό που κατάφερε να ξεπεράσει σε ικανοποίηση πελατών τα Galaxy S7 και iPhone 7

Το American Customer Satisfaction Index (ACSI), δηλαδή ο δείκτης ικανοποίησης των χρηστών στις ΗΠΑ, κυκλοφόρησε την ετήσια έρευνα για το πόσο ικανοποιημένος είναι ο κόσμος από το κινητό του, και το κινητό που έχει αγαπηθεί περισσότερο από τους χρήστες δεν είναι ούτε το iPhone 7 της Apple αλλά ούτε και το Galaxy S7 της Samsung.

Πρώτο στη λίστα ACSI βρίσκεται το… iPhone SE που η Apple περήφανα αποκαλεί «το δυνατότερο 4-ίντσο smartphone της αγοράς!» Το SE (Special Edition) κυκλοφόρησε στις αρχές του 2016 και ουσιαστικά είναι ένα iPhone 6s στο σώμα του iPhone 5s. Είναι το οικονομικότερο iPhone της Apple, και σε αντίθεση με το -αποτυχημένο- πλαστικό 5c όχι μόνο πουλάει αλλά έχει δεχθεί αρκετή αγάπη από τους καταναλωτές που θέλουν ένα μικρό smartphone που είναι βολικό στο χέρι, και όχι ένα phablet.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τους μήνες Απρίλιος-Μάιος και δεν περιλαμβάνει τις ναυαρχίδες του 2017, επομένως μιλάμε για τα κινητά του 2016 με τη μεγαλύτερη ικανοποίηση. Το iPhone SE έχει λάβει βαθμό 87, ενώ ακολουθούν τα Samsung Galaxy S6 Edge+ και iPhone 7 Plus με 86 βαθμούς, το Galaxy S6 Edge με 85 βαθμούς και τα Galaxy S7 και S7 Edge με 84 βαθμούς. Το iPhone 7 έχει μείνει λίγο πίσω, με 83 βαθμούς, μαζί με τα iPhone 6s και 6.

Όπως μπορείτε να δείτε στη λίστα που ακολουθεί, τα πρώτα 20 smartphones που έχουν αγαπηθεί περισσότερο από τους πελάτες ανήκουν στην Apple και τη Samsung. Για να βρούμε ένα κινητό που δεν φτιάχνεται από αυτές τις δύο θα πρέπει κατέβουμε στο τέλος της λίστας όπου θα βρούμε το Moto G της Lenovo στην 21η θέση με 75 βαθμούς και το LG G4 από κάτω του με 73 βαθμούς.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος του American Customer Satisfaction Index, David VanAmburg, δήλωσε:

«Τα τελευταία χρόνια, η γενική τάση αφορούσε smartphones με μεγάλες οθόνες. Απ’ ότι φαίνεται, όμως, οι καταναλωτές ήθελαν απεγνωσμένα μια νέα έκδοση μιας μικρότερης, οικονομικότερης συσκευής καθώς το iPhone SE, το πρώτο 4-ιντσο της Apple από το 2013 και μετά, έρχεται στην πρώτη θέση του ACSI φέτος.»

Χάρη σε αυτή την έρευνα αποδεικνύεται ότι η Apple τελικά δεν έχει χάσει τη μπάλα, ξέρει τι κάνει, και κατάφερε να βγάλει ένα ακόμα κινητό με τεράστια ζήτηση. Το iPhοne SE μάλλον προοριζόταν για μια περιορισμένη έκδοση για να απαλλαγεί η Apple από τα τελευταία εξαρτήματα του iPhοne 5 (εξού και το όνομα “Special Edition”) όμως έχει τόση μεγάλη ζήτηση που η εταιρία ετοιμάζει τον διάδοχό του.

ASCI smartphones 2017

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.