XBLOG logo @2x

Η Apple επένδυσε $200 εκατ. για να βελτιώσει τη Siri

Όταν η Apple ανακοίνωσε το 2011 τη Siri, ανέβασε τον πήχη στα smartphones και δημιούργησε μια νέα τάση η οποία αργότερα έφερε τα έξυπνα ηχεία, όπως το Amazon Echo και το Google Home. Όμως από τότε η Siri δεν έχει αναβαθμιστεί δραστικά, με αποτέλεσμα οι αντίπαλες ψηφιακοί βοηθοί (βλ. Alexa και Google Assissant) να την ξεπεράσουν.

Η Apple, όμως, δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και για αυτό σήμερα επιβεβαίωσε την εξαγορά της Lattice Data που θα την βοηθήσει να εξελίσσει τη Siri. Σύμφωνα με το TechCrunch, ο Αμερικάνικος κολοσσός πλήρωσε $200 εκατομμύρια για την εξαγορά της εταιρίας και θα προσλάβει στην ομάδα της 20 μηχανικούς της εταιρίας.

Η Lattice Data ασχολείται με τα μη δομημένα δεδομένα, γνωστά και ως “dark data,” όπως είναι οι εικόνες και το κείμενο. Δημιουργήθηκε με στόχο να βελτιώσει τις ψηφιακές βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης των εταιριών, και αυτό ακριβώς θα κάνει με τη Siri.

Πάντως δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα κάνει στη ψηφιακή βοηθό της Apple. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι στη τελική θα προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον της Siri τώρα που επεκτάθηκε στα Mac και σύντομα λέγεται πως θα ενσωματωθεί σε έξυπνο ηχείο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.