XBLOG logo @2x

Η Apple κοντεύει να γίνει η πρώτη εταιρία αξίας $1 τρισεκατομμυρίου!

Η μετοχή της Apple (AAPL) ξεπέρασε τα $153 για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρίας, πράγμα που σημαίνει ότι η κεφαλαιοποίηση αγοράς (η συνολική αξία των μετοχών μιας επιχείρησης) άγγιξε τα $800 δισεκατομμύρια, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Πιο απλά, με επιπλέον $200 δισεκατομμύρια η Αμερικάνικη κατασκευάστρια θα γίνει η πρώτη εταιρία αξίας ενός τρισεκατομμυρίων δολαρίων στον κόσμο.

Η μετοχή της Apple μπορεί να έπεσε στα $89.47 μέσα στο 2016, όταν η κατασκευάστρια αποκάλυψε πως τα ετήσια κέρδη της έπεσαν για πρώτη φορά από το 2001, όμως από τότε η τιμή της είχε αρχίσει να ανεβαίνει ξανά και σήμερα έχει αποκορυφωθεί.

Apple 800B market cap

Ο αναλυτής Brian White της επενδυτικής εταιρίας Drexel Hamilton, που γνωρίζει καλά την Apple, πιστεύει ότι ο κολοσσός έχει “μία από τις πιο υποτιμημένες μετοχές στον κόσμο”. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Η αξία της Apple έχει πέσει για χρόνια καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η Apple θα την πατήσει όπως άλλες εταιρίες καταναλωτικών ηλεκτρονικών στο παρελθόν. Ωστόσο, η Apple έχει αποδείξει ότι αντέχει επειδή έχει την μοναδική ικανότητα να αναπτύσσει συσκευές, λογισμικό και υπηρεσίες που δουλεύουν απρόσκοπτα μεταξύ τους.»

Ο ίδιος αναλυτής πιστεύει ότι η Apple θα γίνει η πρώτη εταιρίας αξίας $1 τρισεκατομμυρίου μέσα στον επόμενο χρόνο. Για να γίνει αυτό, οι μετοχές πρέπει να πωλούνται στα $202, κάτι που δεν είναι αδύνατο να γίνει. Η εταιρία από το καλοκαίρι και μετά αναμένεται να κυκλοφορήσει το ανασχεδιασμένο iPhone 8, αλλά και νέα Mac για επαγγελματίες, ενώ το καλοκαίρι θα κρατήσει το ενδιαφέρον των χρηστών και των επενδυτών ανακοινώνοντας τις νέες εκδόσεις των λογισμικών της (iOS, macOS, watchOS, tvOS). Επιπλέον, οι πωλήσεις των smartphones της πρόκειται να εκτοξευθούν επειδή θα λανσάρει το επετειακό iPhone και το iPhone 7s, δύο πολύ καλά κινητά που θα ξετρελάνουν όλους αυτούς τους χρήστες που θέλουν να αναβαθμίσουν το τωρινό κινητό τους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.