XBLOG logo @2x

Το νέο και εντυπωσιακό Apple Store προσαρμόζεται αναλόγως την θερμοκρασία της πόλης

Στο Ντουμπάι, κάτω από τη σκιά του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο (Burj Khalifa), άνοιξε η Apple το νέο της κατάστημα. Αποτελεί το 495ο κατάστημά της, βρίσκεται στο Dubai Mall και έχει κάτι ξεχωριστό: αλλάζει σχήμα και θερμοκρασία ανάλογα με τον καιρό της πόλης!

Το νέο κατάστημα της Apple διαθέτει ένα αυτοματοποιημένο, μηχανοκίνητο, σύστημα παραθύρων που βοηθούν να διατηρηθεί το κατάστημα δροσερό, ενώ παράλληλα μειώνει το κόστος του κλιματισμού. Δεκαοκτώ πάνελ με 11 μέτρα ύψος ανοίγουν και κλείνουν όλη τη μέρα, δροσίζοντας το κατάστημα όταν ο ήλιος είναι καυτός και επιτρέποντας στους επισκέπτες να περπατήσουν σε μία βεράντα το βράδυ.

Η Apple ονομάζει αυτά τα πάνελ “Solar wings” (Ηλιακά φτερά) και είναι κατασκευασμένα από πολυμερές υλικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη κατασκευάστρια, αποτελούν «μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις κινητικής τέχνης στον κόσμο.»

Το Ντουμπάι είναι γνωστό για τις δύο εποχές του: τη ζεστή και την… πολύ ζεστή. Τον πιο ψυχρό μήνα, η θερμοκρασία στη “χειρότερη” περίπτωση πέφτει στους 24 βαθμούς, ενώ η βροχή, η αμμοθύελλα και οι δυνατοί άνεμοι είναι απρόβλεπτοι. Η Apple μελέτησε τον καιρό πριν δημιουργήσει το δεύτερο κατάστημά της στη πόλη.

Χάρη στη καμπάνια «Today at Apple» που θα εγκαινιάσει τον επόμενο μήνα σε όλα τα καταστήματά της, στο νέο κατάστημα “Apple Dubai Mall” θα φιλοξενηθούν events με ζωντανή μουσική, θα παρευρεθούν παραγωγοί ταινιών και φωτογράφοι για συζήτηση και θα υπάρχουν συνέδρια όπου οι υπάλληλοι των καταστημάτων θα μαθαίνουν στον κόσμο πως να τραβάνε φωτογραφίες και βίντεο, να δημιουργούν μουσική και άλλα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.