XBLOG logo @2x

Η Apple αναβάθμισε τα MacBook Pro και το MacBook Air

Αέρας… ανανέωσης για τα MacBook. Η Apple ανακοίνωσε στο πλαίσιο του συνεδρίου WWDC 2017 τα ανανεωμένα μοντέλα των MacBook Pro και MacBook Air τα οποία έρχονται με αναβαθμισμένο hardware.

Ξεκινώντας με το MacBook Air, το laptop που πολλοί πιστεύουν ότι έχει πεθάνει, απέκτησε νέους επεξεργαστές χρονισμένους στα 1.8 GHz (στα τωρινά μοντέλα είναι χρονισμένοι στα 1.6 GHz). Οι επεξεργαστές δυστυχώς εξακολουθούν να ανήκουν στην οικογένεια Broadwell της Intel, επομένως μιλάμε για μία μόνο αλλαγή – στην συχνότητα του επεξεργαστή. Τίποτα άλλο δεν έχει αλλάξει επάνω στο Air. Οι πωλήσεις των ανανεωμένων μοντέλων θα ξεκινήσουν από τις 7 Ιουνίου και οι τιμές θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα.


Διαβάστε επίσης: iMac Pro: Ο δυνατότερος υπολογιστής της Apple είναι γεγονός


Περνώντας στο MacBook, το αδύναμο και συνάμα ακριβό 12-ιντσο laptop της Apple, απέκτησε γρηγορότερες flash μνήμες (SSD) και επεξεργαστές Intel έβδομης γενιάς (Kaby Lake) που μαζί θα βελτιώσουν σημαντικά τις επιδόσεις και την αυτονομία του υπολογιστή. Επίσης προστέθηκε η δυνατότητα για επιλογή μνήμης RAM έως 16 GB. Η τιμή για το βασικό μοντέλο στις ΗΠΑ είναι $1,299 και περιλαμβάνει Intel Core m3 επεξεργαστή και 256 GB αποθηκευτικό χώρο.

Τέλος, τα MacBook Pro που κυκλοφόρησαν προς τα τέλη του 2016, απέκτησαν και αυτά Intel Kaby Lake επεξεργαστές και γρηγορότερες flash μνήμες (SSD). Φυσικά δεν έγινε καμία αλλαγή στον σχεδιασμό ή τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, αλλά έγινε μία στην τιμή. Το 13-ιντσο MacBook Pro χωρίς Touch Bar πλέον θα πωλείται για $1,299 (από $1,399).

Όλα τα νέα MacBook θα κυκλοφορήσουν σύντομα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.