XBLOG logo @2x

Η Apple ανακοίνωσε το iOS 11, διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η Apple ανακοίνωσε πολλά πράγματα στο συνέδριο WWDC 2017: αναβαθμισμένα MacBook και iMac, ολοκαίνουργιο iMac Pro, HomePod και νέα iPad Pro. Με άλλα λόγια το μόνο που δεν ανακοίνωσε είναι το iPhone 8. Όμως δεν μίλησε μόνο για συσκευές. Η εταιρία αποκάλυψε επίσης το iOS 11 μαζί με το watchOS 4 και το νέο macOS High Sierra.

Το iOS 11 φέρνει πολλές αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον του iPhone, και ακόμα περισσότερες στου iPad. Ουσιαστικά το iPad απέκτησε το δικό του γραφικό περιβάλλον και πλέον οι haters δεν μπορούν να πουν ότι είναι απλά “ένα μεγάλο iPhone.” Παρακάτω ακολουθούν όλες οι αλλαγές στο iOS 11 που πρέπει να γνωρίζετε:

    • Το Apple Pay τώρα δουλεύει με τα μηνύματα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να στείλετε λεφτά σε φίλους και οικογένεια με μεγάλη ευκολία (το Apple Pay δεν υποστηρίζει ακόμα την Ελλάδα).
    • Τα μηνύματα τώρα συγχρονίζονται πλήρως σε όλες τις συσκευές μέσω του iCloud.
    • Η Siri βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό και απέκτησε νέα -ομαλή- φωνή που δημιουργήθηκε με μηχανική μάθηση. Τώρα μπορεί να μεταφράζει σε μερικές γνωστές γλώσσες και επίσης μπορείτε να τη ρυθμίσετε για να γράφετε τα ερωτήματα αντί να τα λέτε (όπως στη Google Assistant).
    • Η εφαρμογή της κάμερας πλέον αποθηκεύσει σε νέους τύπους φωτογραφιών και βίντεο έτσι ώστε οι λήψεις να πιάνουν τον μισό χώρο στη μνήμη.
    • Προστέθηκαν μερικά νέα φίλτρα και επιλογές επεξεργασίας για τις εικόνες Live Photos.
    • Το Control Center επανασχεδιάστηκε και πλέον είναι μια πλήρης σελίδα με όλα τα widgets μαζεμένα. Ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει τα widgets αναλόγως τις ανάγκες του. Επίσης υποστηρίζει το 3D Touch για την επέκταση ορισμένων widgets. Σημείωση: προστέθηκε και widget για καταγραφή βίντεο της οθόνης μέσω του κινητού.

Apple iOS 11 iPhone Control Center

    • Η οθόνη κλειδώματος και το κέντρο ειδοποιήσεων είναι πλέον η ίδια οθόνη.
    • Οι Χάρτες τώρα μπορούν να εμφανίζουν τα όρια ταχύτητας και την λωρίδα που πρέπει να είστε. Η Apple θα ενσωματώσει επίσης τις κατόψεις πολλών μολ στις ΗΠΑ.
    • Όταν οδηγείτε, στην οθόνη κλειδώματος θα εμφανίζεται αυτόματα το “Do Not Disturb While Driving” για να μην σας ενοχλούν άχρηστες ειδοποιήσεις. Άμα είστε επιβάτης μπορείτε να το απενεργοποιήσετε.

Apple iOS 11 iPhone Do Not Disturb While Driving

    • Το App Store ανασχεδιάστηκε για πρώτη φορά και τώρα έχει τρεις κύριες καρτέλες: “Σήμερα”, “Παιχνίδια” και “Εφαρμογές”. Το “Σήμερα” θα ανανεώνεται κάθε μέρα και θα εμφανίζει την ιστορία πίσω από διάφορες εφαρμογές, και άλλα.
    • Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν επανασχεδιαμένο Podcasts και HomeKit app, αλλαγές στα οικογενειακά πλάνα και στο σύστημα διαμοιρασμού αρχείων του iCloud και υποστήριξη φακού για το 9.7” iPad Pro.
    • Τα iPad απέκτησαν Dock παρόμοιο με των Mac και πλέον το Action Center και το μενού πολυδιεργασίας έγιναν ένα. Με ένα σύρσιμο προς τα πάνω εμφανίζεται αυτό το ενοποιημένο μενού, καθώς και το Dock. Επίσης απέκτησαν δυνατότητα drag-and-drop – για παράδειγμα άμα έχετε ανοίξει το Safari και το Notes μπορείτε να σύρετε μια εικόνα από το Safari σε μια σημείωση στο Note.

Apple iOS 11 iPad

  • Προστέθηκε η εφαρμογή Files η οποία είναι σαν το Finder των Mac και επιτρέπει στον χρήστη να διαχειριστεί τα αρχεία του (με ετικέτες και άλλα). Μπορεί ακόμη να συνδέσει όλες τις cloud υπηρεσίες του και να δει όλα τα αρχεία του σε μια καρτέλα.
  • Με την γραφίδα Pencil μπορείτε να ζωγραφίσετε ιστοσελίδες, έγγραφα και άλλα, ή να ανοίξετε άμεσα την εφαρμογή σημειώσεων με ένα πάτημα στην οθόνη όταν το iPad είναι κλειδωμένο.
  • Προστέθηκε η δυνατότητα περικοπής και ζωγραφικής των screenshots.

Το iOS 11 θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο σε όλες τις συσκευές που ήδη υποστηρίζουν το iOS 10.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.