XBLOG logo @2x

Η Apple παρουσίασε τα νέα iPad Pro 10.5″ και 12.9″

Η Apple παρουσίασε στο WWDC 2017 τη νέα γενιά των iPad Pro και για πρώτη φορά έχουμε ένα νέο tablet με 10.5″ οθόνη. Το συγκεκριμένο μοντέλο αντικαθιστά το iPad Pro 9.7″, και σύμφωνα με την Apple, αυτή η διαγώνιος είναι 20% μεγαλύτερη από του 9.7″ και μπορεί να δείξει ένα πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο στην οθόνη. Επίσης το καινούργιο tablet υποστηρίζει ένα πλήρες QWERTY Smart Keyboard πληκτρολόγιο.

Τόσο το νέο iPad Pro 10.5″ όσο και το ανανεωμένο Pro 12.9″ έχουν λεπτότερα bezels, μεταλλική κατασκευή και ίδιο σχεδιασμό με τα υπόλοιπα tablets της Apple. Φυσικά εξακολουθούν να διαθέτουν Retina οθόνες, όμως προστέθηκε το True Tone panel για να προσφέρει καλύτερη απόδοση των χρωμάτων, ευρύτερη γκάμα χρωμάτων, υπεριώδη ανακλαστικότητα, -εντυπωσιακή- φωτεινότητα 600 nit και υποστήριξη HDR.

Η πιο σημαντική αναβάθμιση στις οθόνες των iPad είναι ο ρυθμός ανανέωσης. Πλέον έχουν ρυθμό 120Hz και μάλιστα υποστηρίζουν μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να απολαμβάνετε την ομαλή κίνηση όταν χρειάζεται και στη συνέχεια να εξοικονομήσετε ενέργεια όταν βλέπετε πιο αργό ή στατικό περιεχόμενο.

Στη καρδιά των φετινών iPad Pro βρίσκεται το καινούργιο Apple A10X Fusion chip το οποίο αποτελείται από έξι πυρήνες επεξεργαστή και δώδεκα πυρήνες για τη μονάδα γραφικών. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, ο επεξεργαστής είναι βελτιωμένος κατά 30% και η μονάδα γραφικών κατά 40% σε σύγκριση με τη προηγούμενη γενιά. Στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί η κάμερα του iPhone 7 (12-megapixels με διάφραγμα f/1.8 και οπτική σταθεροποίηση εικόνας), ενώ στο μπροστινό έχουμε μια 7-megapixels κάμερα με Retina Flash.

Τέλος, η Apple υπόσχεται 10 ώρες αυτονομία και στις δύο συσκευές. Όπως και το προηγούμενο iPad Pro, και τα καινούργια υποστηρίζουν ταχεία φόρτιση.

Apple iPad Pro 2017 (3)

Η Apple έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται προ-παραγγελίες για τα νέα iPad Pro. Το iPad Pro 10.5″ 64GB ξεκινά από τα $649 και το ακριβότερο, το iPad Pro 12.9″ με 512 GB αποθηκευτικό χώρο, κοστίζει $1,099. Οι LTE εκδόσεις κοστίζουν επιπλέον $130. Θα κυκλοφορήσουν με το iOS 10 και φυσικά αργότερα θα αναβαθμιστούν δωρεάν στο iOS 11. Μαζί θα κυκλοφορήσουν και νέες θήκες με υποδοχή για το Apple Pencil.

Ακολουθούν οι νέες διαφημίσεις του iPad καθώς και το βίντεο εισαγωγής.



Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.