XBLOG logo @2x

iOS 11: Αυτός είναι ο διαχειριστής αρχείων της Apple για τα iPhone και iPad

Apple iOS 11 Files
Η νέα εφαρμογή Files της Apple για το iOS 11 στο iPad Pro.

Η Apple την Δευτέρα 5 Ιουνίου ανακοίνωσε το iOS 11 και μία από τις αλλαγές που φέρνει το νέο λειτουργικό σύστημα είναι η εφαρμογή Files. Το Files ουσιαστικά είναι το Finder (των Mac) για τα iPhone, iPad και iPod touch.

Το Files, όπως και αντίστοιχοι διαχειριστές αρχείων για το Android, επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει τα αρχεία που έχει αποθηκεύσει στη συσκευή του μέσα σε φακέλους και υποφακέλους. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης πολλαπλών cloud υπηρεσιών (Box, Dropbox, OneDrive κτλ) για να βλέπετε όλα τα αρχεία σας σε ένα μέρος.


Διαβάστε επίσης: Apple HomePod: Ένα έξυπνο ηχείο με φοβερό ήχο και Siri


Ο χρήστης μπορεί να οργανώσει τα αρχεία του με χρωματιστές ετικέτες, όπως δηλαδή μπορεί να κάνει και στο Finder στο Mac του. Για παράδειγμα, τα αρχεία του “Project A” μπορούν να έχουν μια μπλε ετικέτα και τα αρχεία του “Project B” κίτρινη ετικέτα. Ύστερα ο χρήστης μπορεί να βρει όλα τα αρχεία του “Project A” πατώντας στη μπλε ετικέτα.

Για την ώρα παραμένει άγνωστο αν οι συνδεδεμένες συσκευές μέσω Lightning (π.χ. κάρτες SD ή USB drives) θα εμφανίζονται στο Files.

Το Files θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο iOS 11 που θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το νέο iOS εδώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.