XBLOG logo @2x

Το επόμενο iPhone μπορεί να φορτίζει ασύρματα μέσω ενός Wi-Fi router

Σε μερικά χρόνια, τα επόμενα iPhone θα είναι ικανά να φορτίζουν ασύρματα χωρίς την χρήση ειδικών βάσεων, αν καταφέρει η Apple να υλοποιήσει μια τεχνολογία που πατένταρε.

Όπως αποκαλύφθηκε τώρα, στις 23 Οκτωβρίου του 2015, η Apple είχε κατοχυρώσει στο γραφείο πατεντών και εμπορικών σημάτων των ΗΠΑ ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το οποίο περιγράφει ένα σύστημα ασύρματης φόρτισης που χρησιμοποιεί τα σήματα ενός Wi-Fi router σαν παροχή ρεύματος.

Θεωρητικά, το router που οραματίζεται η Apple χρησιμοποιεί κεραίες διπλής πόλωσης και δύο συχνοτήτων για να εντοπίσει την θέση του κινητού και να στείλει το σήμα εκεί. Το σήμα θα μπορεί να μεταφέρει ενέργεια αλλά και ένα εύρος συχνοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του σήματος κινητών (700 MHz έως 2700 MHz), του Wi-Fi (2.4 GHz έως 5 GHz) και κύμα χιλιοστόμετρων (10 GHz έως 400 GHz).


Διαβάστε επίσης: Η Apple δοκιμάζει ένα νέο προϊόν που τραυματίζει τους υπαλλήλους της!


Η Apple, πάντως, δείχνει ότι έχει χάσει το ενδιαφέρον της στα routers και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι δουλεύει σε ένα καινοτόμο router που προσφέρει gigabit Wi-Fi και ρεύμα την ίδια στιγμή. Μάλιστα, πέρσι η εταιρία εγκατέλειψε τα AirPort routers της, τα οποία χρησιμοποιούσαν κεραίες παρόμοιες με το router της εν λόγου πατέντας.

Το 2015, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον είχαν αναπτύξει έναν τρόπο για να μεταδώσουν ρεύμα μέσω Wi-Fi σε ασύρματες συσκευές, αλλά ανακάλυψαν ότι η κίνηση του ρεύματος δεν είναι σταθερή και ένας απλός αισθητήρας που είχαν βάλει για δοκιμή δεν είχε αρκετό ρεύμα για να λειτουργεί συνέχεια (πόσο μάλλον για να φορτίσει ένα κινητό με μεγάλη μπαταρία…).

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει καταφέρει να φτιάξει ένα router που μεταδίδει ρεύμα για την ασύρματη φόρτιση μιας συσκευής, και φαίνεται ότι μόνο η Apple δουλεύει επάνω σε αυτό. Η Αμερικάνικη κατασκευάστρια εργάζεται σε αυτή τη τεχνολογία από το 2014 και κάθε φορά που είναι να βγει ένα νέο iPhone βγαίνουν οι φήμες που ισχυρίζονται ότι θα φορτίζει ασύρματα. Τα ίδια ακούμε φέτος και για το επετειακό μοντέλο, και αν όντως φορτίζει μέσω router θα είναι τεράστια νέα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.