XBLOG logo @2x

Η Apple θα ανακοινώσει τον Ιούνιο ένα ηχείο με iOS και Siri

Η Apple πρόκειται να εισέλθει στην αναδυόμενη αγορά των έξυπνων “ηχείων” με τη δική της πρόταση. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο φημισμένος και καλά-συνδεδεμένος αναλυτής Ming-Chi Kuo της εταιρίας KGI.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, αυτό θα είναι «το πρώτο προϊόν τεχνητής νοημοσύνης για το σπίτι» από την Apple και θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών Worldwide Developer Conference στις αρχές του Ιουνίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα ανταγωνίζεται το Amazon Echo που κυριαρχεί στην αγορά, αλλά και το Google Home που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό.

Το ηχείο της Apple θα διαθέτει ένα υπογούφερ και εφτά τουίτερ για να προσφέρει «εξαιρετικό» ήχο. Στη “καρδιά” του θα βρίσκεται ένας ισχυρός επεξεργαστής (συγκρίσιμος με τα chip A8 ή A9 των προηγούμενων iPhone) και θα τρέχει iOS (όπως το Apple TV). Εννοείται πως θα ενσωματώνει τις υπηρεσίες της Apple και θα συνεργάζεται τέλεια με τα υπόλοιπα προϊόντα του “μήλου”.


Διαβάστε επίσης: Το επόμενο iPhone μπορεί να φορτίζει ασύρματα μέσω ενός Wi-Fi router


Ο Kuo αναφέρει ότι το ηχείο θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο. Έτσι η εταιρία θα δώσει προβάρισμα τους προγραμματιστές για να γράψουν τις πρώτες εφαρμογές για αυτό και όταν τελικά θα κυκλοφορήσει θα υποστηρίζει διάφορες υπηρεσίες, όχι μόνο της Apple.

Άραγε πως θα διαφοροποιήσει η Apple την πρότασή της από τον ανταγωνισμό; Η Amazon, για παράδειγμα, έβγαλε το Echo για να ενισχύσει τις πωλήσεις του καταστήματός της, ενώ η Google έβγαλε το Home επειδή έχει την απάντηση σε κάθε ερώτηση. Η Apple δεν έχει κάποια υπηρεσία που να χρειάζεται δική της συσκευή…

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.