XBLOG logo @2x

Διέρρευσε το μπροστινό μέρος του iPhone 8, δεν έχει Touch ID

Σύμφωνα με τις φήμες, το iPhone 8 ακολουθάει το πρόγραμμα της Apple για ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο και να κυκλοφορήσει σε περιορισμένη ποσότητα τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο. Σε συνέχεια αυτής της αναφοράς, ένα αξιόπιστο άτομο αποκάλυψε ότι το κορυφαίο smartphone της Apple μπήκε στη παραγωγή. Και αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: περισσότερες διαρροές.

Έτσι και έγινε. Παρακάτω μπορείτε να δείτε δύο πραγματικές φωτογραφίες από το μπροστινό μέρος του iPhone 8. Δυστυχώς από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν η οθόνη έχει OLED panel ή αν όντως έχει από-άκρη-σε-άκρη σχεδιασμό, όμως επιβεβαιώνεται ότι έχει στο κέντρο του πάνω μέρους της ένα κομμάτι για την κάμερα και τους αισθητήρες. Στο συγκεκριμένο κομμάτι υπάρχουν τέσσερις τρύπες, εκ των οποίων οι τρεις είναι για τον σκάνερ ίριδας και η τέταρτη για την FaceTime κάμερα.

Από τις φωτογραφίες επιβεβαιώνεται επίσης ότι δεν υπάρχει Touch ID αισθητήρας στο μπροστινό μέρος του iPhone 8. Αφού πλέον η Apple σταμάτησε τις προσπάθειες να τον ενσωματώσει κάτω από την οθόνη, αυτές είναι οι πιθανές επιλογές: Η καλύτερη λύση είναι να ενσωματώσει τον αισθητήρα Touch ID στο κουμπί ενέργειας, όπως και στα Sony Xperia smartphones. Η Apple έχει πατεντάρει μια αντίστοιχη τεχνολογία και δεν θα μας έκανε εντύπωση αν το τοποθετούσε εκεί. Η δεύτερη λύση είναι να τον τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του κινητού. Παρότι αυτό είναι διαδεδομένο στον κόσμο του Android, στους χρήστες του iPhone δεν αρέσει αυτό.

Τέλος, μια ακόμη πιθανότητα είναι να αφαιρέσουν εντελώς αυτόν τον αισθητήρα από το επετειακό μοντέλο. Όσο τρελό και αν ακούγεται αυτό, η Apple ίσως να αντικατέστησε το Touch ID με το… Face ID το οποίο θα βασίζεται στον σκάνερ ίριδας. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αναφορές για το Touch ID στον κώδικα του HomePod που να αποδεικνύουν την ύπαρξη αυτού του αισθητήρα στο επόμενο iPhone.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.