XBLOG logo @2x

Το iPhone 8 θα κυκλοφορήσει για τα καλά το… 2018

Οι τελευταίες φήμες ισχυρίζονταν ότι το iPhone 8 δεν θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 2017, δηλαδή μερικούς μήνες μετά τη συνήθη κυκλοφορία των νέων iPhone.

Ο ειδικός του χώρου Ming-Chi Kuo, ένας αξιόπιστος αναλυτής της KGI Securities, τώρα επιβεβαιώνει ότι η μαζική παραγωγή του iPhone 8 ίσως να μην αρχίσει πριν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι το κινητό θα κυκλοφορήσει μετά τα Χριστούγεννά, στην καλύτερη περίπτωση.

Σχεδόν κάθε χρόνο, πριν το λανσάρισμα του iPhone, υπάρχουν αναφορές που λένε ότι η Apple θα έχει λίγα κομμάτια για το νέο της κινητό, αλλά φέτος η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική. Η Apple κανονικά βάζει τα νέα iPhone σε μαζική παραγωγή μερικούς μήνες πριν ανακοινωθούν και συνήθως αντιμετωπίζει προβλήματα με την διαθεσιμότητα. Αν η Apple βάλει το πιο πολυ-αναμενόμενο και ξεχωριστό iPhone σε παραγωγή τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, είναι 100% σίγουρο ότι το κινητό θα είναι δυσεύρετο ακόμα και στις αρχές του 2018.

Εκτός από τον Ming-Chi Kuo, ένα αργοπορημένο λανσάρισμα επιβεβαιώνουν και τα Bloomberg και Mac Otakara.

Σύμφωνα με τις φήμες που ακούμε τόσους μήνες, το iPhone 8 θα διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο σχεδιασμένο με OLED οθόνη και σχεδόν μηδενικά περιθώρια τριγύρω της. Αυτό οδηγεί στην αφαίρεση του εικονικού home button των iPhone. Η Apple φημολογείται επίσης ότι θα προσθέσει ασύρματη φόρτιση και μια εμπρόσθια κάμερα με ανίχνευση της κίνησης σε τρεις διαστάσεις (σαν το Kinect).

Επειδή η Apple προστατεύει τα πρωτότυπα μοντέλα λες και είναι το Άγιο Δισκοπότηρο που κρατάει στη ζωή τον Steve Jobs, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εικόνες από αυτό το κινητό. Πρόσφατα διέρρευσαν κάποιες σχηματικές αναπαραστάσεις που υποτίθεται δείχνουν το κινητό, και βάσει αυτές κάποιοι δημιούργησαν το παρακάτω “dummy”.

Οι εικόνες μπορεί να αναπαριστούν το τελικό μοντέλο, όμως φαίνεται ότι είναι νωρίς ακόμα. Άμα το κινητό μπει σε παραγωγή τον Οκτώβριο η Apple έχει ακόμα χρόνο να αλλάξει τον σχεδιασμό του. Πάντως βλέπουμε ότι το κεντρικό κουμπί έχει εξαφανιστεί, και αυτό σημαίνει ότι είτε θα τοποθετηθεί ένας νέος αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη είτε θα μετακινηθεί στο πίσω μέρος, όπως στα Android κινητά.

Ο αναλυτής αναφέρει ότι δεν φταίει η Apple για την καθυστέρηση του iPhone 8, αλλά οι συνεργάτιδες κατασκευάστριες της οι οποίες δεν παράγουν τα ειδικά εξαρτήματα για το κινητό όσο γρήγορα πρέπει.

Παρά την πρωτόγνωρη καθυστέρηση, η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iPhone 8 τον Σεπτέμβριο, μαζί με το iPhone 7S. Το 7S λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει κανονικά – χωρίς καθυστέρηση – και θα είναι μια απλή αναβάθμιση του περσινού iPhone 7 (ταχύτερος επεξεργαστής, καλύτερες κάμερες κτλ).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.