XBLOG logo @2x

Με αυτό τον τρόπο αποτρέπει τις διαρροές η Apple

Η Apple είναι από τις λίγες τεχνολογικές εταιρίες που μόλις ανακοινώνει κάτι το μαθαίνει όλος ο κόσμος. Επομένως όποιος καταφέρει να διαρρεύσει κάποια πληροφορία σχετικά με τα σχέδιά της ή κάποια επερχόμενη συσκευή μπορεί να κερδίσει ακόμα και πολλά λεφτά. Επειδή υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να διαρρεύσουν πληροφορίες η εταιρία προσπαθεί πολύ για να κρατήσει τα σχέδιά της κρυφά, όμως κάποιες φορές δεν τα καταφέρνει.

Η μεγαλύτερη διαρροή Apple προϊόντος έγινε το 2010 και αφορούσε το iPhone 4. Ένας μηχανικός της Apple το είχε ξεχάσει σε ένα μπαρ και όταν κάποιος αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για ακυκλοφόρητο κινητό της Apple το πούλησε για $5,000 στο Gizmodo! Φυσικά το Gizmodo το διέρρευσε και θα έβγαλε άλλα τόσα από τις διαφημίσεις του blog. Το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν καμουφλαρισμένο σε μια θήκη ενός iPhone 3GS για να μην φαίνεται. Από τότε η Apple δεν καλεί το Gizmodo στις παρουσιάσεις νέων προϊόντων.

Σήμερα η Apple έχει εξελιχθεί και έχει πάρει επιπρόσθετα μέτρα για να κρατήσει τα σχέδιά της κρυφά. Όπως αποκάλυψε τώρα ο δημοφιλής leaker Sonny Dickson, η Apple τοποθετεί πλέον τα ακυκλοφόρητα κινητά της μέσα σε χοντρές θήκες που κρύβουν σχεδόν τα πάντα. Μόνο η κάμερα και ένα μέρος της οθόνης φαίνονται έτσι ώστε να μπορούν οι μηχανικοί να δοκιμάζουν το hardware. Για να είναι σίγουρη ότι κανείς δεν έχει προσπαθήσει να ανοίξει τη θήκη και να το φωτογραφίζει έχει επίσης τοποθετήσει μια κίτρινη ταινία ασφαλείας.

iPhone anti leak case

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κάθε πρωτότυπο μοντέλο ταξιδεύει μαζί με τα χαρτιά του. Στα χαρτιά αναγράφεται το όνομα κάθε μηχανικού που το χρησιμοποίησε και τα σχόλιά του σχετικά με τη συμπεριφορά του κινητού σε διάφορες δοκιμές. Τα πρωτότυπα φτιάχνονται στη Κίνα και έπειτα στέλνονται στην Apple.

Η Apple αυτή τη περίοδο αναμένεται να ανακοινώσει ένα κόκκινο iPhone 7 μαζί με το καινούργιο iPhone SE. Αργότερα θα προχωρήσει στην ανακοίνωση των iPhone 8 που αναμένεται να διαθέτουν ανανεωμένο design. Εξαιτίας των προαναφερόμενων θηκών δεν έχουμε δει ούτε μία φωτογραφία από 4-5 νέα iPhone που ετοιμάζει για φέτος (κόκκινο iPhone 7, νέο iPhone SE και 3 iPhone 8).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.