XBLOG logo @2x

Η Apple ανακοίνωσε ένα φθηνό iPad για τους φοιτητές

Η Apple ανακοίνωσε σε μια προγραμματισμένη εκδήλωση σε σχολείο των ΗΠΑ το φθηνότερο iPad που έχει φτιάξει μέχρι σήμερα. Το tablet ονομάζεται iPad και προορίζεται για τους μαθητές που θέλουν να κάνουν τα πάντα ψηφιακά.

Το νέο iPad σχεδιαστικά είναι ίδιο με τα προηγούμενα tablets της Apple και ενσωματώνει 9.7-ιντσών Retina οθόνη, A10 Fusion chip, FaceTime HD κάμερα, 8-megapixel κύρια κάμερα με 1080p βίντεο, Touch ID, γυροσκόπιο, πυξίδα, GPS και μπαταρία με αυτονομία 10 ωρών. Το βάρος του αγγίζει τα 453 γραμμάρια.

Σύμφωνα με την Αpple, είναι πιο ισχυρό από πολλά laptops και σχεδόν απ’ όλα τα Chromebooks — μάλιστα είναι τόσο ισχυρό που υποστηρίζει εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

Apple iPad 2018 specs

Το συγκεκριμένο iPad υποστηρίζει τη γραφίδα Apple Pencil και για αυτό οι εφαρμογές Pages, Numbers και Keynote έχουν ενημερωθεί για να την υποστηρίζουν για να μπορούν οι χρήστες να αφήνουν σχόλια στα έγγραφα. Μάλιστα οι χρήστες θα μπορούν να γράψουν βιβλία μέσω μιας μελλοντικής έκδοσης του Pages (κάτι αντίστοιχο με iBooks Author των Mac). Τα Pages, Numbers και Keynote apps είναι δωρεάν και έρχονται προ-εγκατεστημένα με αυτό το tablet.

Όσοι δεν θέλουν να δώσουν $99 για το Pencil, θα μπορούν να αγοράσουν τη νέα γραφίδα Crayon της Logitech για τα μισά λεφτά ($49). Η Logitech ανακοίνωσε επίσης μια θωρακισμένη θήκη για τη συσκευή.

Το νέο iPad θα κυκλοφορήσει άμεσα στην Αμερική με κόστος $329 για τους καταναλωτές και $299 για τα σχολεία (δεν ανακοινώθηκε η τιμή της LTE έκδοσης). Αξίζει να σημειώσουμε ότι για τα σχολεία υπάρχει η “πλατφόρμα” Shared iPad η οποία ουσιαστικά προσθέτει πολλαπλούς χρήστες στο tablet έτσι ώστε να μοιράζονται το ίδιο tablet πολλοί μαθητές. Τέλος, για τους μαθητές θα προσφέρεται 200 GB χώρος στο iCloud εντελώς δωρεάν (αντί για 5 GB).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.