XBLOG logo @2x

Apple: Το κλείσιμο των εφαρμογών δεν βελτιώνει τη μπαταρία

Από την εισαγωγή της πολυδιεργασίας στο iOS, οι χρήστες πρότειναν στους άλλους να κλείνουν τις ανοιχτές εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο για εξοικονόμηση μπαταρίας. Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν ισχύει.

Ένας fan της εταιρίας πρόσφατα ρώτησε μέσω email τον Διευθύνων Σύμβουλο της Apple, Tim Cook, αν ο μύθος για το κλείσιμο των εφαρμογών αληθεύει. «Κλείνετε τακτικά τις iOS multitasking εφαρμογές και είναι αυτό απαραίτητο για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας» ρώτησε ο fan. Ο ίδιος ο επικεφαλής του iOS, Craig Federighi, απάντησε στο email γράφοντας «όχι και όχι.»

Ο λόγος που το κλείσιμο των ανοιχτών εφαρμογών δεν επηρεάζει τη μπαταρία στο iOS είναι επειδή η Apple έχει προνοήσει και δεν αφήνει στη πραγματικότητα όλες τις εφαρμογές να τρέχουν στο παρασκήνιο. Όταν αλλάζετε εφαρμογή στο λειτουργικό της Apple η προηγούμενη εφαρμογή τρέχει για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στο παρασκήνιο και στη συνέχεια μπαίνει σε μια κατάσταση που δεν καταναλώνει πόρους του συστήματος. Ωστόσο πρέπει να προσέχετε γιατί υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις. Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τοποθεσίας μπορεί να τρέχουν στο background ‘τρώγοντας’ μπαταρία. Το πιο τρανό παράδειγμα αποτελεί το Facebook το οποίο άμα το αφαιρέσετε θα βελτιωθεί η αυτονομία της συσκευής σας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.