XBLOG logo @2x

AMD Athlon Neo: Για φορητούς μικρομεσαίας κατηγορίας

Η AMD ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου επεξεργαστή για φορητούς υπολογιστές μικρομεσαίας κατηγορίας. Πρόκειται για τον νέο AMD Athlon Neo χρονισμένο στα 1,6 GHz, ο οποίος διαθέτει 512 ΜΒ L2 cache.

Αν και με μια πρώτη ματιά νομίζαμε ότι ο Neo είναι η απάντηση της AMD στον Atom, τελικά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Neo είναι πιο μεγάλος σε διαστάσεις, ενώ καταναλώνει και περισσότερη ενέργεια από τον Atom, γεγονός που ευνοεί την Intel σε περίπτωση άμεσης σύγκρισης.

Για το λόγο αυτό, η AMD στοχεύει στην αγορά των μεγάλων netbooks, με οθόνες 12 ή 13 ιντσών. Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχει ένα κενό σε αυτό το κομμάτι της αγοράς, καθώς δεν έχει κατασκευαστεί επεξεργαστής ειδικά για αυτούς τους υπολογιστές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Neo αποτελεί βασικό στοιχείο της πλατφόρμας Yukon, η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων είτε την ATI Radeon HD 3450, είτε την ενσωματωμένη κάρτα X1250. Τέλος, τα συστήματα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα Yukon αναμένεται να στοιχίζουν γύρω στα 500 – 600 ευρώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.