XBLOG logo @2x

Νέο MacBook Pro 17″

Παρόλο που τον τελευταίο καιρό είχαμε διαβάσει σε αρκετά site για τις φήμες που ήθελαν την Apple να παρουσιάζει το νέο iPhone Nano στην έκθεση MacWorld 2009, κάτι τέτοιο δεν συνέβη τελικά. Κατά την άποψή μου το προϊόν που τράβηξε περισσότερο τα βλέμματα στην φετινή έκθεση ήταν το νέο MacBook Pro 17″.

Αρκετά λεπτότερο, δυνατότερο και ομορφότερο, ήρθε να κλέψει την παράσταση και να κερδίσει το κοινό της Apple και όχι μόνο.

Το νέο MacBook Pro 17″ που θα κάνει την εμφάνισή του στα καταστήματα στο τέλος του μήνα με τιμή $ 2799 διαθέτει έναν πολύ δυνατό επεξεργαστή Core 2 Duo της Intel χρονισμένο στα 2,66 GHz, ενώ έρχεται εφοδιασμένο με 4 GB Ram. Τα 320 GB του ενσωματωμένου σκληρού δίσκου κρίνονται ικανοποιητικά αν και προσωπικά θα ήθελα κάτι μεγαλύτερο.

Η 17άρα οθόνη του νέου MacBook Pro διαθέτει ανάλυση 1920 x 1080 pixels και κοντράστ 700:1. Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα αυτή οθόνη προσφέρει έως και 60% μεγαλύτερο χρωματικό εύρος Gamut με αποτέλεσμα το λευκό να φαίνεται αρκετά πιο φωτεινό, ενώ το μαύρο πιο βαθύ.

Το νέο MacBook Pro 17″ έρχεται με δύο πολύ δυνατές κάρτες γραφικών NVIDIA GeForce 9400M και NVIDIA 9600M GT. Ειδικά η 9600 GT αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές όσον αφορά τα γραφικά φορητών υπολογιστών.

Το σώμα του είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από αλουμίνιο με πάχος 2,48 εκατοστά και βάρος λίγο λιγότερο από 3 κιλά. Το πληκτρολόγιο του είναι υποφωτιζόμενο και τα πλήκτρα του ελαφρώς κυρτά, για να “αγκαλιάζουν” τα δάχτυλα κατά την πληκτρολόγηση.

Φοβερή βελτίωση έχει γίνει στη μπαταρία του νέου MacBook Pro που, σύμφωνα με την Apple, μπορεί να κρατήσει τον υπολογιστή ζωντανό για πάνω από 8 ώρες (ανάλογα την χρήση). Αξίζει να σημειωθεί πως η μπαταρία του MacBook Pro έχει δυνατότητα να ξαναφορτιστεί για πάνω από 1000 φορές σε σχέση με τις κοινές μπαταρίες των laptop που δεν αντέχουν πάνω από 200-300 φορτίσεις.

Apple MacBook Pro

Apple MacBook Pro

Apple MacBook Pro

Apple MacBook Pro

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.