XBLOG logo @2x

Google Clips: Μία κάμερα με… τεχνητή νοημοσύνη για τέλειες λήψεις

Η Google συνεχίζει να επεκτείνεται σε νέες αγορές προϊόντων, και μαζί με τα ακουστικά Pixel Buds που μεταφράζουν τα πάντα στα Ελληνικά ανακοίνωσε τη νέα κάμερα Google Clips.

Η Google Clips είναι μια περίεργη, τετράγωνη και μικρή κάμερα που ουσιαστικά χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να σκανάρει το περιβάλλον και να τραβάει φωτογραφίες ή βίντεο μικρού μήκους την καλύτερη στιγμή. Αν και η Google δεν την έχει σχεδιάσει σαν κάμερα δράσης, λειτουργεί σαν μία GoPro, διότι δεν διαθέτει οθόνη και οι λήψεις εμφανίζονται στο κινητό του χρήστη μέσω Wi-Fi Direct.

Google Clips (2)

Το Clips είναι ένα προϊόν για την οικογένεια. Για παράδειγμα μπορείτε να το τοποθετήσετε σε ένα τραπεζάκι ή στο καροτσάκι του μωρού σας και αυτό θα τραβάει φωτογραφίες χωρίς να κάνετε τίποτα εσείς. Ύστερα μπορείτε να δείτε όσα τράβηξε μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής του για smartphone και να αποθηκεύσετε όσες εικόνες σας αρέσουν.

Σύμφωνα με τη Google, η κάμερά της υπολογίζει διάφορους παράγοντες πριν τραβήξει μια εικόνα, όπως το άτομο (αν είναι οικείο ή όχι), το χαμόγελο, τη στάση των ανθρώπων και άλλα. Για να λειτουργήσει υπάρχει ένας ευρυγώνιος φακός 130 μοιρών (που τραβάει 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο), 16 GB αποθηκευτικός χώρος και μια θύρα USB-C. Ακόμη διαθέτει μεμονωμένο κουμπί λήψης και μια βάση στο πίσω μέρος.

Google Clips design

Τέλος, η Google Clips έχει αυτονομία τριών ωρών σε λειτουργία “έξυπνης λήψης.” Η τιμή της ανέρχεται στα $249.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.