50 ώρες μετά: Το Απόλυτο Χάος

Έχουνε περάσει περίπου 50 ώρες από τη στιγμή που έπεσε νεκρός ο 16χρονος Αλέξανδρος και ξεκίνησαν τα επεισόδια. Από το βράδυ του Σαββάτου γίνεται το έλα να δεις στην κυριολεξία. Αλλά, αυτό που γίνεται σήμερα ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Έλειψα για μερικές ώρες το απόγευμα και επιστρέφοντας σπίτι δεν πίστευα στα μάτια μου βλέποντας όλες αυτές τις εικόνες από τις καταστροφές και τους βανδαλισμούς. Νιώθω ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Νομίζω ότι η μόνη πιθανότητα να σταματήσουν οι βανδαλισμοί είναι να κουραστούν οι ταραξίες και να σταματήσουν.

Μιλούσα νωρίτερα με φίλη που μένει επί της οδού Ιπποκράτους και μου έλεγε ότι οι εικόνες που βλέπει από το μπαλκόνι της απλά δεν περιγράφονται, ενώ και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Δε ξέρω τι να πω, έχω μείνει άφωνος. 200, 500, 1000 άτομα κάνουν κουμάντο αυτή τη στιγμή. Σπάνε, καίνε, καταστρέφουν, κλέβουν και δεν τους ελέγχει κανένας. Η αστυνομία είναι για άλλη μια φορά θεατής.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι θα αλλάξει αυτή η κατάσταση αν παραιτηθεί ο Παυλόπουλος, αν πέσει η κυβέρνηση, αν γίνουν εκλογές, αν αλλάξει ο πρωθυπουργός. Η γνώμη μου είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι που καταστρέφουν ό,τι βρίσκεται στο πέρασμά τους δεν γνωρίζουν ούτε τι πάει να πει Δημοκρατία, ούτε τίποτα. Τα ίδια έκαναν, τα ίδια κάνουν και τα ίδια θα κάνουν.

[photo by tom.tziros]

4 Σχόλια
 • Avatar
  Giannis k.

  Δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω με την Αφροδίτη..

  Και θέλω να πιστεύω πως κανείς δεν είναι τόσο, ανόητος να το πω, ωστε να πιστεύει πως όλη αυτή η κατστροφή, η λεηλασία και το κλέψιμο που έπεσε χθες on camera(!) από κουκουλοφόρους και κυρίως αλλοδαπούς(!) σε τόσα καταστήματα, γίνεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το συμβάν με τον ΚΥΡΙΟ Αστυνομικό και τον άτυχο Αλέξανδρο.

  Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, θα γίνει οτι γίνει σήμερα το μεσημέρι από πορείες και οργισμένες φωνές ΠΑΙΔΙΩΝ.

 • Avatar
  ΑΦΡΟΔΙΤΗ

  Πρέπει να αντιληφθούμε τι κοινωνία θέλουμε επιτέλους. Δεν είναι δυνατόν κομμάτια της κοινωνίας να βρίσκονται σε διαρκή τροχιά σύγκρουσης μεταξύ τους. Σε κάθε ευνομούμενη και συγκροτημένη δομικά ειναι απαραίτηση η αστυνομία για να διασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη και να επιβάλλει τάξη σε όσους επιθυμούν να τη διασαλεύσουν. Από τη μια λοιπόν έχουμε μια μερίδα κακοποιών – διότι περί αυτού πρόκειται – οι οποίοι ζουν εις βάρος των υπολοίπων. Δεν εργάζονται , δεν είναι παραγωγικοί δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε στο κοινωνικό σύνολο. Από την άλλη έχουμε πολίτες οι οποίοι βλέπουν την περιουσία να χάνεται γιατί κάποιοι έτσι αποφάσισαν. Ας αποφάσισουμε λοιπόν να τους απομονώσουμε και να πάψουμε να τους δίνουμε άλλοθι. Ο βανδαλισμός και οι καταστροφές δεν μπορεί να θεωρηθούν μορφή διαμαρτυρίας. Πρόκειται για εγκληματίες και μόνο έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν

 • Avatar
  thanos

  καλό ταξίδι αλέξανδρε

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα