XBLOG logo @2x

Νεκρός νεαρός από σφαίρα ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια. Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας

Ήμουν σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα θα γινόταν κάτι τέτοιο στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Νεαρός αναρχικός (άλλοι κάνουν λόγο για 17χρονο, 16χρονο ή 15χρονο) τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από πυροβολισμό αστυνομικού στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα, λίγο μετά τις 9 χθες το βράδυ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα αντιεξουσιαστών κινήθηκε απειλητικά προς διερχόμενο περιπολικό, στο οποίο επέβαιναν δύο ειδικοί φρουροί. Ο ένας, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο νεαρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το zougla.gr, ο ειδικός φρουρός πυροβόλησε πρώτα στον αέρα και ύστερα στο δρόμο, η σφαίρα εξοστρακίστηκε και χτύπησε τον νεαρό.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί στην κατάθεσή τους υποστήριξαν τα εξής:

Είδαμε μια ομάδα νεαρών να μας πλησιάζει με καδρόνια και μολότοφ, ενώ εμείς είμασταν στο περιπολικό. Στην αρχή ρίξαμε μια χειροβομβίδα κρότου – λάμψης για εκφοβισμό και στη συνέχεια πυροβολήσαμε δύο φορές στον αέρα. Καθώς οπισθοχωρούσαμε, πυροβολήσαμε προς τον δρόμο μία φορά, αλλά η σφαίρα εξοστρακίστηκε και χτύπησε έναν από αυτούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο νεαρός πυροβολήθηκε με “ευθεία βολή” και έπεσε νεκρός και όχι από εξοστρακισμό σφαίρας.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων δεν είναι καλή, αντιεξουσιαστές και δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στην περιοχή, ενώ ήδη άναψαν οι πρώτες εστίες φωτιάς σε κάδους, αυτοκίνητα κλπ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.