XBLOG logo @2x

Το blogging setup των διακοπών

Βρίσκομαι στην Σκόπελο για τις διακοπές μου, όπου μετέφερα και το… γραφείο του XBLOG για αυτή την περίοδο, δηλαδή τον εξοπλισμό που χρειάζομαι για να bloggάρω από εδώ όπου βρίσκομαι!

Τι χρειάζομαι όμως για να ποστάρω στο xblog.gr και γενικότερα να ασχολούμαι με τις online δραστηριότητές μου όταν βρίσκομαι μακριά από την “βάση” μου στην Αθήνα;

Netbook LG X110

Netbook LG X110

Προτίμησα να μην φέρω στο νησί το μεγάλο μου laptop, αλλά το μικρό μου netbook, το οποίο για τις απλές δουλειές τα πάει περίφημα, δηλαδή web browsing, emails, blogging εδώ στο xblog.gr και λίγο επεξεργασία εικόνας κλπ [οκ, δεν μπορώ να μοντάρω βίντεο στο netbook, αλλά δεν με απασχολεί]!

Τα χαρακτηριστικά του LG X110: Επεξεργαστής Intel Atom N270 1.60 GHz, Μνήμη 1024 MB DDR2, Σκληρός δίσκος 160GB, Κάρτα γραφικών Intel GMA 950, Οθόνη 10” LED 1024 x 600 pixels, Κάμερα 1.3 MP, Wi-Fi.

Vodafone ΚαρτοInternet + Cosmote Internet On The Go με Κάρτα

Vodafone ΚαρτοInternet

Για την σύνδεσή μου στο ίντερνετ, μιας και δεν έχω σταθερή σύνδεση στο νησί, χρησιμοποιώ τα πακέτα mobile broadband με κάρτα της Vodafone και της Cosmote.

Για την ώρα έχω χρησιμοποιώ μόνο το πακέτο της Vodafone, το οποίο ευτυχώς μου δίνει πολύ καλές ταχύτητες [πιάνω γύρω στα 2-2.8 Mbps] και γενικότερα είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή του, αφού ούτε disconnects έχω ούτε τίποτα.

Τις επόμενες μέρες θα χρησιμοποιήσω και το πακέτο της Cosmote.

iPhone 3GS

iPhone 3GS

Εννοείται ότι δεν βγάζω το netbook έξω απ΄το σπίτι στο νησί [απ΄όπου έχω και την εξαιρετική θέα που βλέπετε παραπάνω], οπότε όταν βολτάρω ή όταν βρίσκομαι στις πανέμορφες παραλίες της Σκοπέλου με τα γαλαζοπράσινα νερά δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερη συσκευή μαζί μου από το iPhone 3GS μου!

Ευτυχώς στις περισσότερες παραλίες και στα περισσότερα σημεία όπου κινούμαι εδώ έχω 3G, οπότε το κατέβασμα των email, αλλά και το άνοιγμα του xblog.gr γίνεται αρκετά γρήγορα, για να μπορώ για παράδειγμα να βλέπω τα νέα σχόλια των αναγνωστών του xblog ανά πάσα στιγμή.

Toshiba Camileo S10

Toshiba Camileo S10

Αν χρειαστεί να τραβήξω εδώ κάποιο βίντεο το οποίο θα πρέπει μετά να ανεβάσω στο YouTube channel μου, ώστε να παίξει μετά στο XBLOG, που δεν θα χρειαστεί αλλά λέμε τώρα, τότε αυτό θα γίνει με την κάμερα που έχω μαζί μου, την Toshiba Camileo S10.

Μικρή, πολύ λεπτή, με δυνατότητα καταγραφής Full HD 1080p video! Κατά τα άλλα έχουμε επίσης Video Stabilization, Scene support, Auto, Skin, Night, Back Light, Black/White, Classic, Negative, Easy YouTube upload with arcsoftware.

Ανάλυση εικόνας High 3200 x 2400 / Standard 2592 x 1944 / Low 2048 x 1536, Ανάλυση βίντεο HD1 (1080 P/30 fps) / HD2 (720 P/30 fps) / WVGA (848 x 480 / 60 fps) / VGA (30 FPS) / QVGA (30 FPS), Zoom 4x digital zoom (2x for 1080p), Οθόνη 2,5” LCD TFT, Frame Rate: 30fps, Φλας.

Μαζί μου έχω και διάφορες compact ψηφιακές, εγώ αλλά και η παρέα μου εδώ, αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται να αναφερθούν τα μοντέλα, αφού με όλες σχεδόν μπορείς να τραβήξεις σχετικά καλές φωτογραφίες, ειδικά όταν πρόκειται να τις ανεβάσεις στο ίντερνετ σε μικρή σχετικά ανάλυση.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.