XBLOG logo @2x

Δωρεάν Wi-Fi στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου

Αυτές τις μέρες βρίσκομαι στις Βόρειες Σποράδες και συγκεκριμένα στη Σκόπελο, για τις καλοκαιρινές μου διακοπές. Στα νησιά των Β. Σποράδων μπορεί να ταξιδέψει κανείς με συμβατικό πλοίο… ή ταχύπλοο κλειστού τύπου από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου (λίγο πριν τα Καμένα Βούρλα), από το λιμάνι του Βόλου ή από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Εδώ και χρόνια ταξιδεύω στη Σκόπελο μέσω του λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου. Φέτος με περίμενε και μία ευχάριστη έκπληξη.

Όσο περίμενα να έρθει το ταχύπλοο “Speed Cat 1” έκανα μια αναζήτηση για δίκτυο Wi-Fi, χωρίς να περιμένω ότι θα βρω κάποιο δίκτυο… Διαψεύστηκα όμως, αφού το iPhone μου συνδέθηκε στο ασύρματο δίκτυο του Δήμου του Αγίου Κωνσταντίνου!

Όταν επιβιβάστηκα στο ταχύπλοο άνοιξα το netbook και σέρφαρα για λίγο και η σύνδεση ήταν ενεργή ακόμα και όταν το ταχύπλοο απομακρύνθηκε αρκετά μέτρα από τον προβλήτα του λιμανιού.

Είδα και άλλους επιβάτες να ανοίγουν τα laptop/netbook και να συνδέονται για λίγο στο ίντερνετ, κάτι που σίγουρα θα τους έδωσε κάποια ικανοποίηση, αφού δεν χρειάστηκε να καταναλώσουν όγκο δεδομένων από το πακέτο mobile broadband που ενδεχομένως θα είχαν μαζί τους.

Απ΄όσο ξέρω και το λιμάνι του Πειραιά παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω Wi-Fi στους ταξιδιώτες, όπως επίσης και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος” (για 45 λεπτά).

Τι καλά που θα ήταν αν στα λιμάνια όλων των νησιών, σε όλα τα αεροδρόμια, σε όλους τους σταθμούς ΚΤΕΛ κλπ υπήρχαν δίκτυα για πρόσβαση των ταξιδιωτών στο ίντερνετ δωρεάν από τα laptop ή τα κινητά τους.

Κοστίζει ελάχιστα άλλωστε!

Free Wi-Fi, Agios Constantinos port

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.