XBLOG logo @2x

Σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Γρίπης

Νέα Γρίπη

Το Τοπικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Γρίπης της Νομαρχίας Αθηνών απέστειλε προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός. Σύμφωνα με το Τοπικό Σχέδιο Δράσης που έχει αναρτηθεί και στο nom-athinas.gov.gr, η Νομαρχία Αθηνών θα δημιουργήσει 315 Κέντρα Εμβολιασμού Γρίπης (ΚΕΓ) στους 48 Δήμους, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, ώστε στην περίπτωση που ζητηθεί από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ο εμβολιασμός όλου του πληθυσμού, να μπορέσουν να εμβολιστούν και τα 4.300.000 πολιτών.

Για τη λειτουργία των 315 ΚΕΓ απαιτούνται 630 γιατροί, 1.890 νοσηλευτές και 1.260 διοικητικοί υπάλληλοι ανά 9ωρη βάρδια.

Η Νομαρχία Αθηνών αυτή τη στιγμή έχει 23 γιατρούς και 28 νοσηλευτές στο δυναμικό της και ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων της είναι 1.350 (συμπεριλαμβανομένων και των συμβασιούχων), ενώ κανονικά θα έπρεπε να υπηρετούν 3.560. Σε συνεργασία με τους 48 Δήμους ζητήθηκαν οι απαραίτητοι χώροι για τη δημιουργία των 315 ΚΕΓ, ενώ αποκλείστηκαν σχολικά συγκροτήματα, ώστε να μην παρακωλύονται τα μαθήματα.

Λόγω της έλλειψης προσωπικού, έχει ζητηθεί από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς (Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνια Ένωση Νοσηλευτών, Ερυθρός Σταυρός, ΜΚΟ) η συνδρομή τους σε ιατρούς και νοσηλευτές για τη στελέχωση των κέντρων εμβολιασμού.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.