XBLOG logo @2x

Μέτρα κατά της Νέας Γρίπης σε σχολεία, ΑΕΙ και ΤΕΙ

Εγκυκλίους που αφορούν στα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες απέστειλε το υπουργείο παιδείας, ενώ, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Άρη Σπηλιωτόπουλου, οι αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου ανέλαβαν πρωτοβουλίες και δρομολόγησαν δράσεις σχετικά με την επιμόρφωση με τη νέα γρίπη και τον περιορισμό μετάδοσης του ιού. Σύμφωνα με το υπουργείο, όλες οι δράσεις θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, που φέτος είναι στις 11 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις είναι οι εξής:

  • Συστάθηκε αρμόδιο συντονιστικό όργανο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του ιού της γρίπης, το οποίο συνεδριάζει καθημερινά.
  • Σταδιακά κάθε εκπαιδευτικός όλης της χώρας θα λάβει προσωπικό φυλλάδιο ενημέρωσης για τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης, ενώ έντυπο υλικό θα διανεμηθεί σε όλα τα σχολεία, καθώς και στα φροντιστήρια, τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ όλης της χώρας.
  • Σύντομα θα λειτουργήσει τηλεφωνική γραμμή για την εκπαιδευτική κοινότητα και για όλους τους φορείς αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την ενημέρωση για τον ιό της γρίπης.
  • Οργανώνονται επιμορφωτικά σεμινάρια ανά νομό σε συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., τα οποία απευθύνονται στους προϊσταμένους και τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων, αλλά και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, το προσωπικό καθαρισμού των σχολείων και γενικότερα σε όσους εμπλέκονται με τη σχολική κοινότητα.
  • Καθορίζεται το προσωπικό που θα πρέπει να εμβολιαστεί ανά φορέα του ΥΠΕΠΘ σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ΑΕΙ και ΤΕΙ.
  • Αποστολή εντύπων σε όλα τα σχολεία, τις περιφερειακές διευθύνσεις, ΑΕΙ, ΤΕΙ και λοιπούς εποπτευόμενους φορείς.
  • Συνεχής ανανέωση του www.ypepth.gr, προκειμένου να περιλαμβάνει ό,τι διαθέσιμο υλικό υπάρχει σχετικά με τη νέα γρίπη.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.