XBLOG logo @2x

Πρώτη επαφή με το νέο Microsoft Arc Touch Mouse

Σήμερα το μεσημέρι έλαβα το νέο Microsoft Arc Touch Mouse, ένα πολύ ωραίο και κομψό mouse όσον αφορά το design, ωστόσο προσωπικά δε με βόλεψε. Το χρησιμοποίησα για 10-15 λεπτά και τελικά συνέχισα να δουλεύω χρησιμοποιώντας το Microsoft Comfort Optical Mouse 3000. Δείτε χαρακτηριστικά και φωτογραφίες!

Παραθέτω τα χαρακτηριστικά του Arc Touch Mouse:

  • Ευλύγιστος σχεδιασμός: Το ποντίκι καμπυλώνει για άνετη χρήση και γίνεται επίπεδο για να το κουβαλάτε παντού εύκολα.
  • Scrolling με μια απλή κίνηση του δακτύλου σας: Για να έχετε τον απόλυτο έλεγχο στην άκρη των δακτύλων σας.
  • Τεχνολογία BlueTrack: Δουλεύει χωρίς προβλήματα στις περισσότερες δύσκολες επιφάνειες, άσχετα με την υφή που έχουν.
  • Άνεση στη μεταφορά: Χάρη στον νάνο-πομποδέκτη για ασύρματη διασύνδεση που συνδέεται μαγνητικά με το ποντίκι όταν το μεταφέρετε.

Ο λόγος που δε με βόλεψε είναι ότι πρώτον τα 10-15 λεπτά που το χρησιμοποίησα ένιωθα ότι έπρεπε να πατάω αρκετά έντονα για αριστερό ή δεξί κλικ. Επίσης έχω βολευτεί πολύ αυτά τα χρόνια με το ροδελάκι στα mouse που χρησιμοποιώ, σε σημείο η απουσία της ροδέλας για scrolling να μη μου επιτρέπει να κάνω άνετα δουλειά.

Το Arc Touch mouse της Microsoft αντί ροδέλας διαθέτει μία λωρίδα αφής που αν περάσεις με το δάχτυλό σου από εκεί σκρολάρει προς τα πάνω ή κάτω στη σελίδα που βρίσκεσαι ανάλογα με την κίνηση που κάνεις, ωστόσο δε με βόλεψε. Μάλλον θα το βάλω στην τσαντούλα του netbook για να το χρησιμοποιώ με αυτό.

Στα συν όπως ανέφερα παραπάνω είναι ο πολύ ωραίος και κομψός σχεδιασμός του, όταν ισιώνεις το mouse απενεργοποιείται και όταν το λυγίζεις ενεργοποιείται, ενώ αν θέλεις να το μεταφέρεις, μόλις το ισιώσεις τοποθετείς τον πομποδέκτη στο κάτω μέρος, ο οποίος “κολλάει” (με κάποιο μαγνήτη προφανώς) πάνω στο mouse για να μην τον χάσεις.

Η εκτιμώμενη λιανική τιμή πώλησης του Microsoft Arc Touch είναι 65,50 ευρώ και για την ώρα διατίθεται μόνο από τα καταστήματα Multirama και από ένα άλλο κατάστημα όπως είδα στο skroutz (λογικά σύντομα θα διατεθεί και από άλλα καταστήματα).

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες!

Microsoft Arc Touch Mouse

Microsoft Arc Touch Mouse

Microsoft Arc Touch Mouse

Microsoft Arc Touch Mouse

Microsoft Arc Touch Mouse

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.