XBLOG logo @2x

ΠΑΣΟΚ: Σταθερό προβάδισμα στις νέες δημοσκοπήσεις

Γιώργος Παπανδρέου, ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζουν να δίνουν οι δημοσκοπήσεις, μία μόλις εβδομάδα πριν τις Ευρωεκλογές. Η δημοσκόπηση της Marc δίνει 3,5% διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, η Καπα Research 3%, η MRB 2,7%, ενώ η διαφορά ανέρχεται στο 2,6% σύμφωνα με την μέτρηση της Focus. Όλες οι δημοσκοπήσεις δημοσιεύονται στις κυριακάτικες εφημερίδες.

Marc – Έθνος της Κυριακής: 3,5%
Στο 3,5% ανέρχεται η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από την Νέα Δημοκρατία, βάσει της δημοσκόπησης που διενήργησε η Marc για το Έθνος της Κυριακής. Το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει το 31% των πολιτών, η ΝΔ το 27,5%, το ΚΚΕ το 7,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι το 6,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,2% και ο ΛΑΟΣ 3,9%.

Καπα Research – Το Βήμα της Κυριακής: 3%
Προβάδισμα 3% δίνει στο ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας και η δημοσκόπηση της Καπα Research που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής. Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 31,7% όσων απάντησαν στην δημοσκόπηση, η ΝΔ ακολουθεί με 28,7%, το το ΚΚΕ με 7,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,2% και ο ΛΑΟΣ με 4,5%. Ο Κώστας Καραμανλής συγκεντρώνει το 38,3% στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου το 34,2%.

MRB – Ελεύθερος Τύπος: 2,7%
Στις 2,7 ποσοστιαίες μονάδες διατηρείται η διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η MRB για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου. Το 35% των πολιτών που απάντησαν συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ το 32,3%, το ΚΚΕ το 7,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι το 6,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 4,7% και ο ΛΑΟΣ το 4%.

Focus – Real News: 2,6%
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Focus που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη Real News, η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από την Νέα Δημοκρατία ανέρχεται στο 2,6%, με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει το 28% των πολιτών στην πρόθεση ψήφου. Ακολουθούν η ΝΔ με 25,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 7,8%, το ΚΚΕ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,4% και ο ΛΑΟΣ με 3,1%.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.