XBLOG logo @2x

Η οικονομική κρίση αυξάνει τη διαδικτυακή απάτη

Απ΄ότι φαίνεται η οικονομική κρίση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, καθώς και η επιθυμία του ανθρώπου να βγάλει χρήματα εύκολα και γρήγορα, δημιουργούν ευνοϊκό κλίμα στους διάφορους επιτήδειους που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα που διενήργησε η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Panda Labs, το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί η δράση των επιτήδειων στο internet, με θύματα ανυποψίαστους χρήστες που φιλοδοξούν να βγάλουν χρήματα εύκολα και γρήγορα.

Τα στοιχεία της εταιρείας καταδεικνύουν ότι η μέθοδος money mule recruitment έχει αυξήσει το ποσοστό της στη συνολική ανεπιθύμητη αλληλογραφία, από 0,13% τον Αύγουστο, σε 0,31% τον Νοέμβριο.

Η μέθοδος των επιτήδειων είναι πολύ απλή και βασίζεται στην αποστολή μηνυμάτων που καλούν τους χρήστες του διαδικτύου να συμμετάσχουν σε ένα δίκτυο μεταφοράς κεφαλαίων από χώρα σε χώρα.

Στην ουσία όμως πρόκειται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τα τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι μεγάλο ποσοστό αυτών των απατεώνων προέρχονται από ή σχετίζονται με τη Νιγηρία.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.