XBLOG logo @2x

Είδαμε το “Inception”

Το διαφημιστικό τρέιλερ της ταινίας είχε μαγνητίσει πολλούς και είχε δημιουργήσει τη λεγόμενη «αναμονή κοινού», που μεταφράστηκε σε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο! Η νέα ταινία του Christopher Nolan κατάφερε να συζητείται για τη σύλληψή της και το αμφιλεγόμενο τέλος της.

Μια ομάδα αναλαμβάνει ένα εξαιρετικά φιλόδοξο και επικίνδυνο σχέδιο: να διεισδύσουν στο μυαλό του στόχου τους, μέσω των ονείρων του, και να του εμφυτέψουν την απαρχή μιας ιδέας.

InceptionΠρόκειται στην ουσία για μια ταινία που συνδυάζει τις αρετές ενός blockbuster -καταιγιστική δράση, γρήγορο μοντάζ, ασταμάτητο κυνηγητό- και ενός φιλμ επιστημονικής φαντασίας που απαιτεί από τον θεατή να ενεργοποιήσει το νου και τη φαντασία του.

Καθαρά πλατωνική η ιδέα του σκηνοθέτη που εξετάζει το εάν η αισθητή πραγματικότητα, αυτό που ζούμε, είναι μια απάτη και τον πραγματικό κόσμο είναι δυνατόν να τον συλλάβουμε μόνο μέσω του νου μας, εδώ μέσω του ονείρου.

Ονειροπόληση, μνήμη, τύψεις, λήθη πλέκονται σε ένα κουβάρι για τον πρωταγωνιστή Cobb -κατά κόσμο Leonardo DiCaprio- και η Αριάδνη, Ellen Page, θα προσπαθήσει να τον βοηθήσει να βγει από τον λαβύρινθο του μυαλού και των συναισθημάτων του.

Δεν ξέρω, βέβαια, αν θα σας συναρπάσει ή θα σας κουράσει. Η ταινία, ωστόσο, είναι η καλύτερη του Nolan, που καταφέρνει να αποσπάσει εξαιρετικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς.

Κυρίαρχος, φυσικά, ο Leonardo DiCaprio, για τον οποίο δεν θα κουραστώ να ξαναπώ ότι σε κάθε ταινία αποδεικνύει πως είναι ο καλύτερος ηθοποιός της γενιάς του.

Αναμφισβήτητα, η ταινία της χρονιάς! Μέχρι στιγμής…

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.