XBLOG logo @2x

Έτοιμοι για Νύχτες Πρεμιέρας;

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ανοίγει σήμερα τις πόρτες του στο σινεφίλ κοινό, υποσχόμενο συγκινήσεις και μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες από όλο τον κόσμο. Οι χώροι γνωστοί -Δαναός 1 και 2, Απόλλων και Αττικόν- το εισιτήριο σταθερό σε περιόδους κρίσης -μόνο 6 ευρώ- και έτοιμοι για σινεμά!

Ξεκινάμε με τις πιο… mainstream επιλογές του προγράμματος, όπως το “The kids are all right” της Lisa Cholodenko με τις Annette Bening, Julianne Moore και Mark Ruffalο, που παρουσιάζει την ιστορία δυο μαμάδων που μεγαλώνουν τα παιδιά τους μέχρι που αυτά αποφασίζουν να αναζητήσουν τον βιολογικό τους πατέρα και να τον φέρουν στη ζωή τους.

Μια ακόμη ταινία που αναμένεται να έχει εισπρακτική και οσκαρική επιτυχία είναι το “The Town” του Ben Affleck, ο οποίος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, υποδυόμενος ένα μέλος συμμορίας ληστών που ερωτεύεται την όμηρό του.

Στα πλαίσια ενός κλειστοφοβικού αφιερώματος θα παρουσιαστεί και η πολυαναμενόμενη ταινία του Rodrigo Cortes “Buried”, η οποία εκτυλίσσεται εξ΄ολοκλήρου μέσα σε ένα φέρετρο και με μοναδικό πρωταγωνιστή τον Ryan Reynolds που επί 90 λεπτά προσπαθεί να δραπετεύσει.

Από εκεί και πέρα ο καθένας διαλέγει ανάλογως τη διάθεση… Θέλετε κάτι ελληνικό; Επιλέξτε ανάμεσα στα “Οπωροφώρα της Αθήνας”, “Το Χάρισμα” και τα “45 τετραγωνικά”. Έχετε διάθεση για μουσική;  Παρακολουθήστε το “Stones In Exile” για να ακούσετε τον Mick Jagger να δηλώνει ότι «Το 1971 ήμαστε νέοι, ωραίοι και ηλίθιοι. Σήμερα πλέον είμαστε μόνο ηλίθιοι!». Είστε έτοιμοι να τρομάξετε; Τότε, μετά τις 12, προβάλλονται τα “The loved ones”, “Monsters” και “Last Exorcism”.

Και το καλύτερο για το τέλος! Όσοι βρουν εισιτήριο για την τελετή λήξης θα παρακολουθήσουν την τελευταία ταινία του Woody Allen, “You will meet a tall dark stranger”, με τους Anthony Hopkins, Antonio Banderas και Naomi Watts.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα επίσημα site www.aiff.gr και www.danaoscinema.gr.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.