Υπόθεση “Gamato”: Κακούργημα αντιμετωπίζει ο φερόμενος ως διαχειριστής του site

Κακούργημα αντιμετωπίζει ο 29χρονος φερόμενος ως διαχειριστής του γνωστού torrent site “Gamato”, το οποίο έκλεισε οριστικά τον Μάρτιο, μετά από μήνυση της ΕΠΟΕ και σύλληψη 6 ατόμων.

Ο 29χρονος, σύμφωνα με τα όσα διαβάζω στο site της “Ελευθεροτυπίας”, κατηγορείται για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας κατ΄εξακολούθηση και παραπέμπεται για δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος, που αρνείται τις κατηγορίες, είχε συλληφθεί στην περιοχή της Νεάπολης μετά από έφοδο των αστυνομικών στο σπίτι του. Έφοδοι και συλλήψεις της αστυνομίας είχαν γίνει τότε και σε άλλα πέντε σπίτια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αριδαία.

«Ήμουν κι εγω απλός χρήστης. Δεν είμαι διαχειριστής. Απλώς κατέβαζα τραγούδια και ταινίες. Το γνωρίζω ότι ήταν παράνομο, αλλά το κάνει σχεδόν όλος ο κόσμος», υποστηρίζει από την πλευρά του ο 29χρόνος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να γίνει η δίκη.

Ο server που φιλοξενούσε το “Gamato” σύμφωνα με το βούλευμα βρισκόταν στην Ολλανδία.

Διαβάστε επίσης για το θέμα:
Οριστικό τέλος για το δημοφιλές torrent site Gamato
Διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος υπέρ του Gamato
Σκληρή ανακοίνωση της ΑΕΠΙ για το κλείσιμο του Gamato.info

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

3 Απαντήσεις

  1. Μάριε δε γνωρίζω ακριβή ημερομηνία, λογικά τους επόμενους μήνες. Θα το ψάξω και αν βρω κάτι θα σε ενημερώσω με νέο σχόλιο.

  2. Αντί να πηγαίνει η Ελλάδα μπροστά πηγαίνει πίσω.
    Αντί να πιάσουν κανέναν χοντρό, που ήταν 8 χρόνια “πρωθυπουργός” στη χώρα μας και έτρωγε τα λεφτά, κάθονται και ασχολούνται με μικροπράγματα. Ποιος ήταν ο διαχειριστής μια σελίδας και ποιος όχι για να τον πιάσουν. Αλλά έτσι είναι αυτά, όλοι συνεργάζονται για το προσωπικό τους συμφέρον.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.