Ρωτήστε τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου (υποψήφιος ΠΑΣΟΚ στη Β΄Αθήνας)

Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, υποψήφιος βουλευτής Β΄Αθήνας, ΠΑΣΟΚ

Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β΄Αθήνας, δέχθηκε την πρότασή μας για συνέντευξη on camera στο xblog.gr, με ερωτήσεις που θα υποβάλουν και οι αναγνώστες του blog, αφήνοντας σχόλια σε αυτό το post! Την επόμεμενη εβδομάδα θα τον συναντήσουμε στο γραφείο του για να απαντήσεις σε όσες περισσότερες ερωτήσεις είναι δυνατόν. Αμέσως μετά θα ανέβει το βίντεο με την συνέντευξη στο xblog.gr.

Βιογραφικό – Σταθμοί του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου

– 1946: Γεννήθηκε στη Λυκούρια Καλαβρύτων του νομού Αχαΐας.
– 1964: Μέχρι το 1970 σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά.
– 1970: Δικηγόρος.
– 1974: Από την πρώτη μέρα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μέλος των Ομάδων Πρωτοβουλίας της Επαρχίας Καλαβρύτων και της Κλαδικής Οργάνωσης Δικηγόρων Αθήνας.
– 1976: Γραμματέας της Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΑΤΟΠ) μέχρι το 1985.
– 1977: Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, μέχρι σήμερα.
– 1981: Πρωτοεκλέγεται βουλευτής στη Β΄Αθηνών.
– 1982: Υφυπουργός Εσωτερικών.
– 1985: Υπουργός Δικαιοσύνης.
– 1986: Υφυπουργός Προεδρίας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
– 1993: Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.
– 1993: Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου.
– 1996: Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
– 2000: Υπουργός Επικρατείας.

Ρωτήστε τον!

Γράψτε στη φόρμα παρακάτω τις ερωτήσεις που θα θέλατε να κάνετε στον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Ο ίδιος θα απαντήσεις σε αρκετές από αυτές την επόμενη εβδομάδα στην κάμερα του xblog.gr και αμέσως μετά θα ανέβει το σχετικό βίντεο.

9 Σχόλια
 • Avatar
  Κωστας

  Αυτο παει να πει ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΥΤΕ 1 ΗΜΕΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!
  μόνο πολιτική! ωραίο βιογραφικό!

 • Avatar
  Αλέξανδρος

  Προς κ. Παπαϊωάννου: Πότε πιστεύτε ότι θα πρέπει ένας πολιτικός να αποχωρεί από την πολιτική σκηνή, ή τουλάχιστον από τη Βουλή;

 • Avatar
  Geo

  Σύμφωνα με προγραμμα σας τα μερίσματα θα φορολογηθούν με την κλίμακα φυσικού προσώπου δηλ έως 40%.

  Εξηγήστε μου γιατί ενώ τώρα πληρώνω 32,5% συνολική φορολογία (25% στα κέρδη της ΑΕ & 10% στα μερίσματα) με εσάς θα πρέπει να πληρώσω έως 55% (25% στα κέρδη & έως 40% στα μερίσματα. Προφανώς η ΑΕ δεν έχει άπειρα έσοδα οπότε να θεωρήσουμε ότι μέρισμα σημαίνει κάποια εκατ. euro !!!

  Βοηθάει αυτό στην ανάπτυξη ή τελικά είναι μήνυμα ότι όποιος είναι ελ επαγγελματίας είναι ο ηλίθιος του συστήματος και πρέπει να πληρώνει συνεχώς το άχρηστο ελληνικό δημόσιο !!

  Παρακαλώ πείτε μου γιατί θα πρέπει να σας πληρώσω τόσο παραπάνω ή γιατί δεν θα πρέπει να μεταφέρω την εταιρία σε άλλη ευρωπαική χώρα με τρομερά σημαντικότερα μικρότερους συντελεστές φορολόγησης ή να προβώ πχ σε απολύσεις κλπ κλπ.
  Είμαστε 4-5 φίλοιπου έχουμε ΑΕ (τεχνικές εμπορικές & υπηρεσιών) και έχουμε πραγματικά αναστατωθεί !!

  Παρακαλώ μην μου απαντήσετε ότι τα κέρδη που θα επενδυθούν κλπ κλπ, προφανώς κάποια στιγμή πρέπει να πάρεις όλα τα κέρδη για να ζήσεις οπότε θα φορολογηθούμε με συνετλεστή έως 55%. Το έχετε σκεφτεί τι θα γίνει στο ντιμπέιτ αν ερωτηθεί ο πρόεδρος και θα πρέπει να δικαιολογήσει το 32,5 ότι θα γίνει έως 55% ???

  Παρακαλώ στείλτε το και στο επιτελείο του ΠΑΣΟΚ για ενημέρωση !!!

 • Avatar
  olga

  enas apo tous logous pou to PASOK adunatei na apoktisei autodunamia einai pws oloi thumomaste ta skandala epi tvn imerwn sas!!!!
  gia poio logo na empisteutoume tous prwtagwnistes autvn twn skandalwn ksana??
  ta xronia stin antipoliteusi sas ekanan pio sunetous i apla pio peinasmenous???

 • Avatar
  Δημήτρης Ράκκος

  Κύριε Παπαϊωάνου,

  Ο κύριος Καραμανλής είχε υποσχεθεί το 2004 την επανίδρυση του κράτους το οποίο θα είναι στα πρότυπα ενός μέσου ευρωπαϊκού κράτους και μάλιστα των 15. Αυτό όπως όλοι αντιληφθήκαμε και μάλιστα σχετικά σύντομα απέτυχε. Και απέτυχε γιατί ακόμα και να είχε ένα σχέδιο δεν είχε τους τεχνοκράτες με το απαραίτητο KNOW HOW ώστε να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο. Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε πριν την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πως ούτε αυτό διέθετε τους κατάλληλους ανθρώπους οι οποίοι να μπορούν να διεκπεραιώσουν ένα τέτοιο δύσκολο έργο χάνοντας τις τότε εκλογές λόγω κακής διαχείρισης. Μπορείτε να μου απαντήσετε αν το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη φροντίσει να συνεργαστεί με τους κατάλληλους επαγγελματίες οι οποίοι να ξέρουν έμπρακτα π.χ. από εμπειρία τους στο εξωτερικό, ώστε να υπάρχει σωστή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς;

 • Avatar
  tzim

  pws ginete ena I.E.K na baftizete kollegio kai meta na exei thn apaithsh na onomazetai A.E.I?

 • Avatar
  Γεώργιος Σκευοφύλακας

  Έχω μία απλή ερώτηση να σας κάνω σε σας και στην παράταξη σας, Η Ελευθερίας του Λόγου είναι κάτι που μας το δίνει ο Θεός και είναι αδιαπραγμάτευτο και αμετάκλητο ή είναι κάτι που μας το επιτρέπει το Σύνταγμα της Ελλάδος και αλλάζει η ερμίνα του, ως τη σημάνει να έχεις «Η Ελευθερίας του Λόγου» με κάθε κυβέρνηση;

  Δεν πιστεύω ότι θα έχετε το θάρρος να απαντήσετε στην ερώτηση μου, λόγο εάν μας πείτε ότι μας το δίνει ο Θεός, τότε όλα τα δικαστήρια που κάνουν οι Πολιτικοί και οι πολίτες για συκοφαντική δυσφήμηση θα πρέπει να πάνε στα σκουπίδια γιατί το δικαίωμα να εκφραζόμαστε μας το δίνει ο Θεός που είναι ανώτερος όλων μας!

  Εάν όμως μας πείτε ότι είναι κάτι το μας το επιτρέπει το Σύνταγμα της Ελλάδος, τότε μας λέτε ότι εσείς και η παράταξη σας, δεν σέβεστε τον Θεό. Αυτό που μας βάζει κανόνες μας δίνει και το δικαίωμα, (Οι δέκα εντολές της Παλαιάς Διαθήκης #9. Ου ψευδομαρτυρήσεις)

  Εάν μας πείτε και τα δύο, τότε βάζετε το Σύνταγμα της Ελλάδος στο ίδιο επίπεδο με το Θεό, μόνο οι απιστεί θα τολμούσαν να πουν αυτό!

  Είμαι πολύ περίεργος εάν θα απαντήσετε καν στην ερώτηση μου. Το email μου είναι: George@inkarpathos.com.

  Μετά σεβασμό
  Γεώργιος Σκευοφύλακας
  Κάρπαθος

 • Avatar
  tg

  Γιατί πιστεύετε ότι ο λαός της Αθήνας πρέπει να εμπιστευθεί εσάς, και όχι έναν νέο πολιτικό? Όσο κι αν οι συνθήκες το ευνόησαν και το ΠΑΣΟΚ επέρχεται στη εξουσία, κανείς δεν μπορεί -και δεν πρέπει να ξεχάσει- τις μαύρες μέρες που ζήσαμε κατά τις προηγούμενες θητείες στις οποίες και εσείς ήσασταν μέλος?

 • Avatar
  aritoni

  Πιστεύετε ότι η ετεροχρονισμένη δομική αντιπαλότητα των άμεσων μέσων ενημέρωσης θα καταστεί ποτε δυνατον να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για την εκπρόσθεσμη αντιμετώπιση των παράλληλων δραστηριοτήτων των εκλεγμένων εκπροσώπων της απαλλαγμένης από κάθε ευθύνη υποτροπιάζουσα πολιτικής σκηνής της χώρας;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα