XBLOG logo @2x

Ρωτήστε τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (υποψήφιος ΝΔ στη Β΄Αθήνας)

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υποψήφιος βουλευτής Β΄Αθήνας, Νέα Δημοκρατία

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β΄Αθήνας στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, δέχθηκε την πρότασή μας για συνέντευξη on camera στο xblog.gr, με ερωτήσεις που θα υποβάλουν οι αναγνώστες. Αφήστε, λοιπόν, σχόλιο παρακάτω με τις ερωτήσεις που θα θέλατε να του κάνετε κι εμείς θα τον συναντήσουμε την επόμενη εβδομάδα για να απαντήσει σε όσες περισσότερες γίνεται. Αμέσως μετά θα ανέβει στο xblog.gr το σχετικό βίντεο.

Βιογραφικό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1969 και είναι γιος του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη και της Σοφίας Λαναρά. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου Harvard της Βοστόνης  με ειδίκευση στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων. Στην μεταπτυχιακή του εργασία ασχολήθηκε με το θέμα: «Η Ελλάδα και οι Μεγάλες Δυνάμεις 1910 – 1922».

Ως δικηγόρος ασχολήθηκε με θέματα χρηματιστηρίου, κεφαλαιαγοράς, τηλεπικοινωνιών και ναυτιλίας. Παράλληλα έχει διδάξει σε προγράμματα επιμόρφωσης που απευθύνονταν σε αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών (ανύπαντρες μητέρες), καθώς και σε προγράμματα για τους παλιννοστούντες. Επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ σχετικά με τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τα Βαλκανικά θέματα και την ασφάλεια στην περιοχή.

Με την πολιτική ασχολήθηκε αρχικά μέσα από τις τάξεις της Ο.Ν.ΝΕ.Δ και της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ.  Το 1997, στο 5ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Εξελέγη Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην περιφέρεια της Β’ Αθηνών στις εκλογές του 2000, του 2004 και του 2007. Την περίοδο 2001 – 2004 διετέλεσε υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ την περίοδο  2004 – 2007 είχε την ευθύνη του Τομέα Ανάπτυξης. Παράλληλα από το 2006 έως το 2007 διετέλεσε Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος.

Από τον Σεπτέμβριο του  2007 έως τον Ιανουάριο του 2009 διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Βουλής, μετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στη Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής. Συμμετείχε επίσης ως τακτικό μέλος των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τον Ιανουάριο του 2009 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Εξωτερικών, με αρμοδιότητα την οικονομική διπλωματία της χώρας.

Μιλάει άριστα Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά.

Ρωτήστε τον!

Στην παρακάτω φόρμα σχολίων μπορείτε να γράψετε τις ερωτήσεις που θα θέλατε να του κάνετε. Στη συνάντηση που θα έχουμε θα απαντήσει σε όσες περισσότερες γίνεται και αμέσως μετά θα ανέβει το βίντεο στο xblog.gr.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.