XBLOG logo @2x

Ρωτήστε τον Απόστολο Τζιτζικώστα (υποψήφιος ΝΔ στην Α΄Θεσσαλονίκης)

Απόστολος Τζιτζικώστας, υποψήφιος βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης, Νέα Δημοκρατία

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία. Δέχθηκε την πρότασή μας για συνέντευξη με ερωτήσεις που θα υποβάλουν οι αναγνώστες του xblog.gr. Δείτε παρακάτω το βιογραφικό του και αφήστε σχόλιο ακριβώς κάτω από το post συμπληρώνοντας τι θα θέλατε να τον ρωτήσετε! Την επόμενη εβδομάδα θα τον συναντήσουμε στη Θεσσαλονίκη και θα απαντήσει on camera στις ερωτήσεις σας. Το βίντεο με τις απαντήσεις θα ανέβει αμέσως μετά στο xblog.gr!

Βιογραφικό Απόστολου Τζιτζικώστα

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Εξωτερική Πολιτική και Διπλωματία, στο Georgetown University, της Ουάσιγκτον. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση και τα Οικονομικά στο University College of London. Απέκτησε την πρώτη εργασιακή του εμπειρία στο Γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου.

Από το 2001 έως το 2007 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον τομέα της παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων, δημιουργώντας μια σύγχρονη μονάδα που στηρίζεται σε βιολογικά πρότυπα, με την επωνυμία ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΡΑΧΙΑΣ. Από το 2005 έως το Σεπτέμβριο του 2007 ήταν Πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας, του πρώτου κέντρου έρευνας και πολιτικής ανάλυσης στο χώρο της φιλελεύθερης σκέψης και ιδεολογίας.

Μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Χ.Α.Ν.Θ. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά και αρθρογραφεί τακτικά σε ελληνικές και ξένες εφημερίδες.

Στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007 εξελέγη Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Είναι Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, μέλος της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.   Επιπλέον, είναι μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Υποθέσεων καθώς και της Ειδικής Επιτροπής για τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Ευρωπαικής Ένωσης.

Εξελέγη αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αντιπρόεδρος της ομάδας φιλίας της Βουλής των Ελλήνων για τη Χιλή και συμμετέχει στις ομάδες φιλίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Ρωσία και την Κίνα.

Ρωτήστε τον!

Ακριβώς κάτω από αυτές τις γραμμές βρίσκεται η φόρμα σχολίων, όπου μπορείτε να γράψετε τις ερωτήσεις που θέλετε να του κάνετε!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.