Μικρές Αγγελίες: Στο διαδίκτυο όλα είναι πιο εύκολα

Οι Μικρές Αγγελίες είναι μια μορφή προώθησης και πώλησης ιδιαίτερα γνωστή στον Τύπο. Διαφέρει από τα κλασσικά διαφημιστικά ή επιχειρηματικά μοντέλα, διότι επιτρέπει και σε ιδιώτες, όχι μόνο σε εταιρείες, να οργανώσουν πωλήσεις με χαμηλότερο κόστος.

Ακολουθώντας τις περισσότερες μορφές έντυπου τύπου, οι μικρές αγγελίες μπήκαν και αυτές στο διαδίκτυο. Οι ιστοσελίδες μικρών αγγελιών που συναντάμε στο διαδίκτυο δεν χρησιμοποιούν μοντέλα χρέωσης με τη λέξη ή τη γραμμή και έτσι οι αγγελίες έχουν την τάση να είναι πιο εκτενείς. Επίσης ο χρήστης μπορεί να ψάξει αυτό που θέλει εύκολα και γρήγορα, σε αντίθεση με τις έντυπες εκδόσεις, και να δει φωτογραφίες των αντικειμένων που διαθέτουν οι άλλοι χρήστες.

Οι διαδικτυακές μικρές αγγελίες έχουν μερικές φορές τοπικό χαρακτήρα, ενώ άλλες φορές εθνικό ή ακόμα και διεθνή. Τα καλά sites διαθέτουν ψαχτήρι με γεωγραφική κατανομή. Οι αγγελίες είναι συνήθως οργανωμένες κατά ημέρα και παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία στο αναγνωστικό κοινό με αποτέλεσμα να δημιουργείται η αίσθηση του κατ΄επείγοντος και έτσι η προώθησή τους να είναι πιο επιτυχής.

Η δυνατότητα της δημοπρασίας σε μια αγγελία είναι αποκλειστικό γνώρισμα του διαδυκτίου. Τα καλύτερα αποτελέσματα τα έχουν οι αγγελίες χωρίς χρονικούς περιορισμούς στη δημοπρασία, όταν ο πωλητής αποφασίσει ότι τον συμφέρει κάποιο «χτύπημα» και όχι να περιμένει, τότε πουλά στον πλειοδότη εκείνης της στιγμής.

Το σχετικά χαμηλό κόστος δημοσίευσης στο διαδίκτυο επιτρέπει σε μερικές εταιρείες να φιλοξενούν αγγελίες δωρεάν. Διεθνώς γνωστές ιστοσελίδες δωρεάν μικρών αγγελιών είναι η Craigslist από το Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών, η Kijiji της Γερμανίας και η Gumtree της Αγγλίας, οι δύο τελευταίες ανήκουν στην eBay.

Μια τέτοια ιστοσελίδα είναι το BigMarket.gr. Μας έκανε εντύπωση το ότι μια μικρή ανεξάρτητη ελληνική ιστοσελίδα κατάφερε σε ένα χρόνο λειτουργίας να συγκεντρώνει τον δεύτερο μεγαλύτερο όγκο μικρών αγγελιών στο διαδίκτυο μετά από την έντυπη Χρυσή Ευκαιρία. Ίσως επειδή το ψαχτήρι στο bigmarket είναι γρηγορότερο και η σύνθετη αναζήτηση πιο πλήρης. Ίσως γιατί είναι πολύ φιλικό προς τον χρήστη.

Για να βάλει κάποιος μια αγγελία δεν χρειάζεται να δώσει καμία άλλη πληροφορία εκτός από το email του. Και το πιο σημαντικό, μια φιλική φωνή σε περιμένει στο τηλέφωνό του για να βοηθήσει και να λύσει απορίες. Το ψάξιμο και η πώληση είναι δωρεάν, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις SMS για τα στοιχεία του πωλητή και χωρίς να δώσεις προμήθεια αν πουλήσεις. Α, και κάτι άλλο: αγοράζοντας “δεύτερο χέρι” γλυτώνεις το ΦΠΑ που πληρώνεις σε άλλες ιστοσελίδες με καταστήματα e-commerce.

Νομίζουμε ότι αργά ή γρήγορα η αγορά των μικρών αγγελιών στην Ελλάδα θα αλλάξει. Αντί για το ακριβό, μη οικολογικό και πολύπλοκο χαρτί, η αγορά θα στραφεί σιγά-σιγά προς τις ιστοσελίδες αγγελιών.

Προβλέπουμε επίσης να ξεπηδήσει μια νέα μορφή μικρο-εμπόριου, όπου με ελάχιστο κεφάλαιο κάποιος, από το σπίτι του, θα στήνει μια εταιρεία, θα διαφημίζει δωρεάν μέσω ιστοσελίδων και θα έχει πολύ χαμηλά κόστη. Εκεί, φαίνεται το ελληνικό BigMarket.gr να έχει ήδη πάρει καλή θέση.

7 Σχόλια
 • Avatar
  Giorgos

  παιδια δοκιμαστε και το 24net.gr
  πολυ καλο…

 • Avatar
  Περικλής

  Προσωπικά χρησιμοποιώ το http://www.124sold.gr .
  Είναι από τα καλύτερα site πωλήσεων και δημοπρασιών.
  Εκατοντάδες χρήστες το παρακολουθούν καθημερικά και ειδικά στα σπάνια Ελληνικά έντυπα του 1880 και 1900 με καλύπτει απόλυτα.

 • Avatar
  Δημήτρης Γεωργούλης

  Εγώ το χρησιμοποιώ για κινητά και iphones.
  Το βρίσκω γρήγορο, αποτελεσματικό και … δωρεάν.
  Εβαζα αγγελίες και στη Χρυσή Ευκαιρία, αλλά οι πελάτες μου διαμαρτυρηθήκανε, γιατι ενώ για μένα είναι δωρεάν, αυτοί πληρώνουν.

 • Avatar
  Τάσος Βελιάδης

  Γενικότερα απ ότι είδα κι εγώ που πουλάω πολύ συχνά πράγματα μέσω internet , έχει πάρα πολλά σπίτια και αυτοκίνητα. Νομίζω οτι είναι το ιδανικό site για τέτοιες αγοραπωλησίες μιας και έχει πληθώρα αγγελιών.

 • Avatar
  Konstantinos

  Παρα πολυ καλό.
  Πολυ ευκολο στο να βαλω καινούρια αγγελία.
  Μολις βρήκα και ενα βιντεάκι τους στο YouTube.
  Το βρήκα βάζοντας aggelies smart

 • Avatar
  Mixalis_P

  Τελείως διαφορετικό από τα άλλα sites αγγελιών. Μου αρέσει ότι βλέπεις ποιες αγγελίες διαβάζουν οι άλλοι εκείνη την στιγμή.

 • Avatar
  Nick_Rod

  Πολύ ωραίο σιτε του bigmarket, έχει αρκετές αγγελίες με ακίνητα και άυτοκίνητα απ ότι είδα πράγμα που δεν έχουν τα άλλα site.
  Θα το έχω στα υπόψιν μου !!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα