XBLOG logo @2x

Μαύρη λίστα με παράνομες ιστοσελίδες εξέδωσε το Πεκίνο

Μετά τα διατροφικά σκάνδαλα που ξέσπασαν στην Κίνα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, με πιο γνωστό το σκάνδαλο με την μελαμίνη που σκόρπισε τον θάνατο σε αρκετά βρέφη, η Κίνα αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα μια λίστα με δεκάδες ιστοσελίδες που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν υπηρεσίες και πρακτικές παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής.

Συνολικά στο διαδίκτυο υπάρχουν τουλάχιστον 74 ιστοσελίδες, οι οποίες απευθύνονται κυρίως στους Κινέζους καταναλωτές και διαθέτουν προς πώληση φάρμακα κατά της πίεσης, του διαβήτη και καρκινικών όγκων.

Το κακό είναι ότι παρά την απαγόρευση, η πρόσβαση σε κάποιες από τις «παράνομες» ιστοσελίδες είναι ακόμα εφικτή.

Σύμφωνα με την κινεζική ηγεσία μόνο οι ιστοσελίδες, οι οποίες έχουν λάβει άδεια από την Κρατική Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων, μπορούν να πωλούν φάρμακα στο διαδίκτυο.

Ο εκπρόσωπος της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων της Κίνας τόνισε ότι μόλις 10 ιστοσελίδες έχουν πάρει κρατική άδεια για να πουλάνε φάρμακα και είδη διατροφής μέσω διαδικτύου.

Επειδή νομίζω ότι όλοι κατά καιρούς έχουμε πέσει πάνω σε τέτοιες ιστοσελίδες, καλό είναι να προσέχουμε τι αγοράζουμε και να μην εμπιστευόμαστε σκευάσματα που υπόσχονται αδυνάτισμα και θεραπείες σε διάφορες ασθένειες, χωρίς να γνωρίζουμε τι πραγματικά περιέχουν.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.