XBLOG logo @2x

Υποδεχτείτε τα LG Watch Sport και Style, τα πρώτα ρολόγια με Android Wear 2.0

Η LG και η Google αποκάλυψαν επίσημα τα πρώτα παγκοσμίως smartwatches με προεγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα Android Wear 2.0. Τα LG Watch Sport και LG Watch Style ξεκινούν την παγκόσμια κυκλοφορία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 10 Φεβρουαρίου ενώ θα ακολουθήσουν οι βασικές αγορές στην Ευρώπη και την Ασία μέσω του Google Store και επιλεγμένων καταστημάτων λιανικής πώλησης αργότερα μέσα στο μήνα.

Το LG Watch Sport και το LG Watch Style, με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon Wear 2100 για τα wearables της επόμενης γενιάς, είναι τα πρώτα ρολόγια που διαθέτουν λειτουργικό Android Wear 2.0, η πιο πρόσφατη έκδοση OS για wearable από την Google. Και τα δύο ρολόγια ενσωματώνουν το Google Assistant, ενώ το LG Watch Sport υποστηρίζει το Android Pay με τεχνολογία NFC. Επιπλέον, αυτές οι δύο έξυπνες συσκευές παρέχουν αναβαθμισμένο περιβάλλον χρήσης, με ενισχυμένες λειτουργίες για ανταλλαγή μηνυμάτων και προηγμένα χαρακτηριστικά για fitness όπως το Google Fit.

LG WATCH Sport

Τα πρώτα ρολόγια με λειτουργικό Android Wear 2.0

Το Android Wear 2.0 ‘φέρνει’ το Google Assistant στον καρπό του κατόχου του. Οι χρήστες μπορούν να απαντήσουν σε ένα μήνυμα, να ορίσουν μια υπενθύμιση, ή να ζητήσουν οδηγίες κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας ή λέγοντας “Ok Google”. Με το Google Fit, μπορούν επίσης να κατακτήσουν τους στόχους τους μέσω των λειτουργιών activities tracking, strength training και coaching καθώς και να κατεβάσουν τις αγαπημένες τους εφαρμογές απευθείας από το on-watch Google Play Store.

Οι κυκλικές οθόνες των LG Watch Sport και LG Watch Style διαθέτουν επίσης περιστρεφόμενο πλήκτρο στο πλάι για εύκολη και άνετη πλοήγηση. Οι χρήστες μπορούν να περιστρέψουν το πλήκτρο με μία απλή κίνηση για να διαβάσουν τα μηνύματα ή να κάνουν scroll στο μενού εφαρμογών και των κοινοποιήσεων ενώ με δυνατότητα προσωποποίησης έως και οκτώ επιλογών μπορούν να δουν με μια ματιά τις πιο σημαντικές πληροφορίες για εκείνους. Το Android Wear 2.0 βελτιώνει την εμπειρία της δημιουργίας μηνυμάτων στο ρολόι καθώς μπορούν να γράψουν χειρόγραφα ή με ένα χτύπημα στο πληκτρολόγιο για να απαντήσουν ή να επιλέξουν μία απάντηση μέσω του Smart Reply, από την τεχνολογία μηχανικής μάθησης της Google.

LG Watch Sport: Αληθινή αυτονομία και δύναμη

LG WATCH Sport
LG WATCH Sport

Το LG Watch Sport είναι ένα πραγματικά αυτόνομο, πλήρως εξοπλισμένο έξυπνο ρολόι σχεδιασμένο για δυναμικούς χρήστες που απολαμβάνουν τον αθλητικό τρόπο ζωής. Το νέο LG Watch Sport είναι το πρώτο Android Wear Smartwatch που χρησιμοποιεί Snapdragon Wear 2100 για συνδεσιμότητα 4G LTE και μια σειρά από ανεξάρτητα χαρακτηριστικά χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση του smatphone. Μπορεί να ‘τρέξει’ εφαρμογές χωρίς το τηλέφωνο και διαθέτει ενσωματωμένο GPS, ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό για τους δρομείς και τους αθλητές. Επιπλέον, με την υποστήριξη του Android Pay, οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές απλά αγγίζοντας τον καρπό τους.

Η συσκευή διαθέτει φωτεινή κυκλική οθόνη P-OLED 1,38 ιντσών και είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι 316L, Gorilla Glass 3 και ανθεκτικό λουράκι πολυουρεθάνης με αντοχή στη σκόνη και το νερό με πιστοποίηση IP68. Το LG Watch Sport διαθέτει έναν αισθητήρα photoplethsmogram (PPG) για να παρακολουθεί με ακρίβεια τους παλμούς της καρδιάς του χρήστη κατά τη διάρκεια τόσο της ανάπαυσης όσο και της άσκησης.


Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες ναυαρχίδες των 400€ αυτή τη στιγμή στην αγορά


LG Watch Style: Μικρό, λεπτό και κομψό

Το LG Watch Style είναι ένα μικρό, λεπτό και κομψό αξεσουάρ σχεδιασμένο για τους σύγχρονους κατοίκους των πόλεων που αναζητούν κομψή εμφάνιση σε συνδυασμό με τη πρακτική χρήση ενός Smartwatch. Το νέο LG Watch Style προσφέρει όλες τις ανέσεις σε ένα ελκυστικό σχεδιασμό και τρία εντυπωσιακά χρώματα: ασημί, τιτάνιο και ροζ χρυσό. Τα εναλλασσόμενα snap-and-swap λουράκια επιτρέπουν στους χρήστες να προσαρμόσουν το ρολόι για να ταιριάζει με τη διάθεσή τους ή με το στυλ  τους. Ο 10,79 χιλιοστών πάχους σκελετός του είναι αρκετά λεπτός για να χωράει κάτω από κάθε μανίκι και η πιστοποίηση IP67 εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του ακόμη και στη βροχή.

«Η LG και οι συνεργάτες μας στη Google κατάφεραν να ενσωματώσουν έναν τεράστιο αριθμό καινοτόμων τεχνολογιών στο LG Watch Sport και στο LG Watch Style», δήλωσε ο Juno Cho, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Mobile Communications Company. «Αυτό το δυναμικό δίδυμο των συσκευών προσφέρει λειτουργίες αιχμής όσον αφορά την προσωποποίηση, την ελευθερία και την ευκολία στη χρήση καλύπτοντας τις διαφορετικές προτιμήσεις των καταναλωτών».

«Το Android Wear 2.0 εστιάζει στο να κάνει την εμπειρία Smartwatch καλύτερη και ταχύτερη – συμπεριλαμβάνοντας λειτουργίες που προσφέρουν δεδομένα με μία κίνηση, γρήγορη και εύκολη ανταλλαγή μηνυμάτων, καθώς και μια νέα εμπειρία fitness που σας βοηθά να παρακολουθείτε τις προπονήσεις σας και να διατηρείτε το κίνητρό σας με μουσική» δήλωσε ο David Singleton, Αντιπρόεδρος της Android Engineering στη Google. «Έχουμε συνεργαστεί στενά με την LG Electronics για να δημιουργήσουμε μια εξαιρετική εμπειρία hardware και software αξιοποιώντας πλήρως τα νέα χαρακτηριστικά του Android Wear 2.0 σε αυτά τα μοντέλα  ναυαρχίδες smartwatches».

Το LG Watch Sport και το LG Watch Style LG θα είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της MWC 2017 στη Βαρκελώνη, από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου.

Η τιμή και οι πρόσθετες επιλογές αγοράς θα ανακοινωθούν ανά αγορά σε συνέχεια της διαθεσιμότητας.

Κύρια Χαρακτηριστικά LG Watch Sport:*

• Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon Wear 2100 με 4G LTE
• Λειτουργικό Σύστημα: Android Wear 2.0
• Οθόνη: 1.38- ιντσών P-OLED Display (480 x 480 / 348ppi)
• Διαστάσεις: 45.4 x 51.21 x 14.2mm **
• Μνήμη: 4GB eMMC / 768MB LPDDR3
• Μπαταρία: 430mAh
• Δίκτυο: LTE / 3G /Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.2 LE / NFC
• Αισθητήρες: 6-Axis (Accelerometer / Gyro) / Barometer / PPG / GPS / Ambient Light Sensor
• Χρώμα: Τιτάνιο / Σκούρο Μπλε
• Άλλα: Αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη (IP68) / ηχείο / Μικρόφωνο/ ασύρματη φόρτιση

Κύρια Χαρακτηριστικά LG Watch Style:*

• Επεξεργαστής:: Qualcomm Snapdragon Wear 2100
• Λειτουργικό Σύστημα: Android Wear 2.0
• Οθόνη: 1.2-inch P-OLED Display (360 x 360 / 299ppi)
• Διαστάσεις: 42.3 x 45.7 x 10.79mm
• Μνήμη: 4GB eMMC / 512MB LPDDR3
• Μπαταρία: 240mAh
• Δίκτυο: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.2 LE
• Αισθητήρες: 6-Axis (Accelerometer / Gyro) / Ambient Light Sensor
• Χρώμα: Ασημί / Τιτάνιο / Ροζ Χρυσό
• Άλλα: Αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη (IP67) / Μικρόφωνο / ασύρματη φόρτιση

* Οι προδιαγραφές/τα χαρακτηριστικά μπορεί να διαφοροποιούνται ανάλογα με τη συγκεκριμένη αγορά.
** Οι μετρήσεις έχουν γίνει από την οθόνη προς το πίσω κάλυμμα, εξαιρουμένων των PPG.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.