XBLOG logo @2x

Αναφορά: Η Apple εγκαταλείπει το iPad mini, δεν θα υπάρξουν νέα μοντέλα

Έχουμε κακά νέα για τους fans του iPad mini. Μια νέα αναφορά ισχυρίζεται ότι η Apple σκοπεύει να εγκαταλείψει το 7.9-ιντσών iPad κάποια στιγμή στο μέλλον.

Το γνωστό blog BGR γράφει ότι «μια πηγή κοντά στην Apple» αναφέρει πως το iPad mini δεν θα αναβαθμιστεί ποτέ ξανά και ότι σιγά-σιγά θα σταματήσουν οι πωλήσεις του εξαιτίας των μειωμένων πωλήσεων που προκάλεσαν τα τελευταία iPhone με μεγάλες οθόνες αλλά και τα μεγαλύτερα iPad. Η αναφορά δεν προσφέρει περισσότερες πληροφορίες, όπως το πότε θα καταργηθεί.

Η Apple πρόσφατα κατήργησε όλες τις παραλλαγές του μικρού αυτού tablet και πλέον πουλάει μόνο το iPad mini 4 με 128 GB χωρητικότητα για $399 και την αντίστοιχη έκδοση με υποστήριξη LTE για $529. Στην Ελλάδα οι τιμές τους είναι απαγορευτικές, αφού κοστίζουν €529 και €699 αντίστοιχα.


Δείτε επίσης: Σπάνιες εικόνες ενός πρωτότυπου Apple iPad 1


Η Apple “έθαψε” επίσης το μικρό iPad όταν κυκλοφόρησε το νέο iPad 9.7-ιντσών που κοστίζει μόλις $329 η έκδοση με 32 GB και $429 αυτή με 128 GB. Αν και το iPad mini 4 έχει καλύτερη οθόνη, το τελευταίο iPad προσφέρει μεγαλύτερη οθόνη και νεότερο επεξεργαστή ενώ παράλληλα είναι φθηνότερο.

Κάποιοι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι το iPad mini θα καταργηθεί κάποια στιγμή και δεν μας προκαλεί εντύπωση αν αναλογιστούμε ότι σε πέντε χρόνια έχει λάβει μόνο τρεις αναβαθμίσεις (και μία αναβάθμιση απλά πρόσθεσε το Touch ID και επιλογή για χρυσό χρώμα).

Κάποιες τελευταίες φήμες ισχυρίζονταν πως η Apple θα λανσάρει ένα iPad mini Pro με Smart Connector και υποστήριξη για Apple Pencil όμως πλέον ακούγονται παρατραβηγμένες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.