XBLOG logo @2x

Η Apple διπλασιάζει τις χωρητικότητες των iPhone SE και iPad Mini 4 χωρίς να ανεβάσει τις τιμές

Η Apple μαζί με το νέο iPad 9.7” και το κόκκινο iPhone 7 πρόκειται να ανανεώσει και τα iPhone SE και iPad Mini 4. Η αμερικάνικη κατασκευάστρια αποφάσισε να αναβαθμίσει τον αποθηκευτικό χώρο των βασικών μοντέλων χωρίς όμως να ανεβάσει τις τιμές τους.

Το iPhone SE πλέον δεν θα κυκλοφορεί με 16 GB χωρητικότητα. Το βασικό μοντέλο θα αντικατασταθεί με το μοντέλο με 32 GB, ενώ αυτό με 64 GB θα αντικατασταθεί με το μοντέλο με 128 GB αποθηκευτικό χώρο. Οι τιμές τους θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα, δηλαδή τα 32 GB θα κοστίζουν $399 και τα 128 GB $499. Οι τιμές αυτές για την Ελλάδα μεταφράζονται σε €505 και €569 ή €625 αντίστοιχα (δεν είναι ξεκάθαρο πόσο θα κοστίζει το ακριβό).

Όσο για το iPad Mini 4, ο χρήστης θα έχει πλέον μόνο μια επιλογή: το μοντέλο με 128 GB χωρητικότητα. Στην Αμερική θα κοστίζει $399 το μοντέλο με WiFi-μόνο και $529 αυτό με LTE συνδεσιμότητα, αλλά στην Ελλάδα οι τιμές τους είναι απαγορευτικές, στα €529 και €699 αντίστοιχα.

Η Apple έχει καιρό να αναβαθμίσει το hardware αυτών των δύο συσκευών και με αυτή τη κίνηση ελπίζει να τραβήξει τα βλέμματα επάνω της. Στην Αμερική μπορεί να ακούγονται για «value for money» προτάσεις, όμως στην Ελλάδα με τέτοιες τιμές δεν μπορεί να εντυπωσιάσει.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.