XBLOG logo @2x

Πόσο αποτελεσματική είναι η Επιθεώρηση Εργασίας;

Φάνη Πάλλη - Πετραλιά

Πριν από μερικές μέρες είχε συνάντηση η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη – Πετραλιά με τους Επιθεωρητές Εργασίας. Μετά το πέρας αυτής κατακεραύνωσε στις δηλώσεις της τους επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν την “οικονομική κρίση” ως δικαιολογία, προκειμένου να απολύσουν αρκετό κόσμο, να προχωρήσουν σε μείωση των μισθών, ελαστικό ωράριο, υποχρεωτική άδεια κλπ.

Μπήκα στο site του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για να βρω πληροφορίες και δηλώσεις (αρχείο PDF) της υπουργού για τη συνάντηση αυτή (αφού το προσωπικό της site ενημερώνεται αραιά και που).

Η Φάνη Πάλλη – Πετραλιά τόνισε ότι οι Επιθεωρητές Εργασίας είναι οι συνήγοροι των εργαζομένων. Ναι, είναι συνήγοροι των εργαζομένων, αλλά κατά πόσο επαρκούν και κάνουν σωστά τη δουλειά τους;

Έχει πάει ποτέ η Επιθεώρηση Εργασίας να ελέγξει τους μεγαλοδημοσιογράφους, στις εκπομπές των οποίων εμφανίζεται η ίδια, αλλά και άλλοι υπουργοί και υφυπουργοί; Απλήρωτες Κυριακές, απλήρωτες υπερωρίες, ανασφάλιστη εργασία… Όχι μόνο στον μιντιακό χώρο, αλλά και σε άλλα επαγγέλματα…

Το καλοκαίρι φιλικό μου πρόσωπο πήρε τηλέφωνο στην Επιθεώρηση Εργασίας, αλλά και στο ΙΚΑ, για να καταγγείλει ανασφάλιστη εργασία ανώνυμα. Ε, οι υπάλληλοι και της Επιθεώρησης και του ΙΚΑ την έκαναν μπαλάκι απ΄το ένα γραφείο στο άλλο. Δέκα διαφορετικά τηλέφωνα της έδωσαν να καλέσει και το τελευταίο έβγαινε φαξ!

Δε λέω, όλα σωστά κι ωραία αυτά που είπε η κα υπουργός, αρκεί να γίνονται πράξη.

[photo by petralia.gr]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.