XBLOG logo @2x

ΕΟΤ: Η λούφα σε συγκεκριμένη Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού συνεχίζεται!

Πέρυσι τον Μάιο είχα κάνει ένα post για τον ΕΟΤ, σε Περιφερειακή Υπηρεσία του οποίου σε μεγάλη πόλη της Ελλάδας, υπάρχουν αρκετοί υπάλληλοι που λουφάρουν συνεχώς και όταν βρίσκονται στο γραφείο κάνουν τη ζωή των πολιτών δύσκολη! Απ΄ότι έμαθα από υπάλληλο που εργάζεται στη συγκεκριμένη Υπηρεσία, το post έφτασε στη διεύθυνση της Υπηρεσίας.

Χαίρομαι που το post έφτασε εκεί που έπρεπε, λυπάμαι όμως που δεν έχουν παρθεί ακόμα τα μέτρα που θα έπρεπε, αφού όπως μαθαίνω τα πράγματα στη συγκεκριμένη Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού του ΕΟΤ δεν φαίνεται να βελτιώνονται, αλλά να χειροτερεύουν! Τι λέει η διεύθυνση για την χειμερινή κολυμβήτρια υπάλληλο, που πηγαίνει στο γραφείο στις 8:30 και μετά από 1-2 ώρες φεύγει σφαίρα να πάει να κάνει το μπανάκι της και φυσικά δεν ξαναγυρνάει στο γραφείο;

Φυσικά δεν είναι η μόνη που λουφάρει, υπάρχουν κι άλλοι που ταλαιπωρούν τον κόσμο, είτε βρίσκονται στο γραφείο, είτε απουσιάζουν από αυτό! Υπάρχουν υπάλληλοι που, ακόμα και σε καθημερινή βάση, πηγαίνουν για καφέ ή για ψώνια (και δεν εννοώ ότι πίνουν τον καφέ τους 20 λεπτάκια και επιστρέφουν στο γραφείο, αλλά την κοπανάνε κανονικά)! Έτσι, μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος πολίτης να θέλει να πάρει ένα χαρτί, να παίρνει κάθε μέρα τηλέφωνο και να μην πετύχει τον αρμόδιο υπάλληλο ποτέ ή να τον πετύχει (αν είναι τυχερός) μετά από ένα μήνα!

Άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα είναι τα “φακελάκια”. Μαθαίνω ότι υπάλληλοι από διάφορα τμήματα της συγκεκριμένης Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού του ΕΟΤ έχουν κάνει μικρές περιουσίες από τα φακελάκια με τα ευρώ που παίρνουν. Σε αυτό φυσικά φταίνε και οι επιχειρηματίες που τα δίνουν, αλλά τι να κάνουν όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εξυπηρετηθούν στον χρόνο που πρέπει;

Υπάρχουν όμως και χειρότερα… Ναι, υπάρχουν… Άτομα που δεν δουλεύουν ΠΟΤΕ! Άτομα που μπορεί να περάσει μία ολόκληρη εβδομάδα και να μην έχουν διεκπεραιώσει καμία μα καμία υπόθεση! Σε λίγο θα κάνουν και διαγωνισμούς εκεί για το ποιος δουλεύει λιγότερο! Ευτυχώς είναι μόλις 1-2 υπάλληλοι που δεν εμφανίζονται σχεδόν ποτέ στο γραφείο (αλλά παίρνουν τον μισθό τους!), οι άλλοι περνάνε μια βόλτα απ΄το γραφείο και την κάνουν…

Υπάρχει πολύς κόσμος που είναι αγανακτισμένος με αυτή την υπόθεση… Θέλει να πάρει ένα χαρτί, μία έγκριση, μία άδεια λειτουργίας ή κάποιο άλλο χαρτί και ταλαιπωρείται πάρα πολύ καιρό! Πάει και ξαναπάει στην υπηρεσία χωρίς αποτέλεσμα! Κανείς όμως δεν τολμάει να κάνει κάποια καταγγελία, γιατί μετά ή θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο να πάρει το χαρτί ή την έγκριση που θέλει ή δε θα το πάρει ποτέ! Και η συγκεκριμένη Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή (με νησιά κλπ).

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε τους υπαλλήλους της συγκεκριμένης Υπηρεσίας που εργάζονται πραγματικά full time και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό! Πρόκειται για 7 άτομα – διαμάντια, που εργάζονται με όλη τη σημασία της λέξης και εξυπηρετούν τον κόσμο.

Όλοι οι άλλοι έχουν καταλάβει την έννοια του “Δημοσίου”, πηγαίνουν στο γραφείο για βόλτα, διεκπεραιώνουν μία υπόθεση τον μήνα για τα μάτια του κόσμου και παίρνουν τον μισθό τους.

[photo by theophilos]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.