XBLOG logo @2x

Πόλεμος στις λεωφόρους της Αθήνας

Τροχαία Ατυχήματα

Δεν κάνω πλάκα με τον τίτλο, πραγματικά νομίζω ότι έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ αυτοκινήτων και πεζών σε όλους τους δρόμους της Ελλάδας και ειδικότερα στις μεγάλες λεωφόρους του λεκανοπεδίου Αττικής.

Μπορεί ο αριθμός των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα να μειώθηκε κατά 10% για το 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, ωστόσο τα 1.522 νεκρά άτομα μόνο λίγα δεν μπορούν αν χαρακτηριστούν.

Αξίζει πιστεύω να σημειωθεί ότι στις λεωφόρους Καβάλας, Συγγρού, Μαραθώνος, Κηφισίας και Κατεχάκη, έχασαν την ζωή τους 363 άτομα, 466 τραυματίστηκαν βαριά, ενώ άλλα 8.519 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.

Βρισκόμαστε μόλις στον Φεβρουάριο του 2009 και ήδη μετράμε 8 νεκρούς στις λεωφόρους Συγγρού και Ποσειδώνος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητή της Τροχαίας Καλλιθέας, Νίκου Πολύζου.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε, μπας και κάποιοι που θα διαβάσουν το συγκεκριμένο post βάλουν μυαλό, ότι οι πιο συχνές παραβάσεις για το 2008 ήταν:

  • Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
  • Υπερβολική ταχύτητα
  • Μη χρήση ζώνης ασφαλείας
  • Απουσία προστατευτικού κράνους από μοτοσικλετιστές

Ξυπνήστε! Είναι αμαρτία να ξεκληρίζονται ολόκληρες οικογένειες στην άσφαλτο από αιτίες που μπορούμε εμείς οι ίδιοι να αποτρέψουμε με το να μην τρέχουμε στους ακατάλληλους δρόμους, να μην οδηγάμε αν έχουμε πιει αλκοόλ, να φοράμε τη ζώνη ή το κράνος!

Τόσο απλά!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.