XBLOG logo @2x

Πρωταθλητές στο άγχος οι Έλληνες

stressed man

Μία ακόμα πρωτιά κέρδισε η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Οι Έλληνες εργαζόμενοι, λοιπόν, κατέχουν τα πρωτεία στο στρες. Τα επαγγέλματα του μεταλλωρύχου, του αστυνομικού, του πιλότου και του δημοσιογράφου είναι στις πρώτες θέσεις της λίστας.

Αρκετά ψηλά στην λίστα με τα πιο αγχώδη επαγγέλματα είναι και αυτά του γιατρού, της νοσοκόμας, του προσωπικού ασθενοφόρων, του πυροσβέστη και του εκπαιδευτικού.

Δυστυχώς το άγχος παίζει αρνητικό ρόλο τόσο στην ζωή όσο και στην επαγγελματική σταδιοδρομία κάθε ανθρώπου. Μερικά από τα συμπτώματα του άγχους είναι οι συναισθηματικές διαταραχές, πονοκέφαλοι, υπογονιμότητα, στυτική δυσλειτουργία, διαταραχές της εμμήνου ρύσεως, παχυσαρκία, οστεοπόρωση, υπέρταση, εξασθένηση του ανοσοποιητικού και αρκετά άλλα.

Καλό, λοιπόν, είναι όσο μπορούμε να αποβάλλουμε το άγχος άγχος από τη ζωή μας, ακόμα και όταν οι καταστάσεις μας πιέζουν αρκετά. Η άσκηση στη διάρκεια της ημέρας βοηθά αρκετά στη μείωση του άγχους. Επίσης η σωστή διατροφή, καθώς και η ποιότητα του ύπνου παίζουν μεγάλο ρόλο στη μείωση του άγχους.

[photo by Crashmaster007]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.