XBLOG logo @2x

Στον Alpha 98.9 για τα media στο internet

Alt-Control-TV @ Alpha 98.9

Την Παρασκευή που μας πέρασε, βγήκα στην εκπομπή “Alt-Control-TV” του Γιάννη Ανδριτσόπουλου στον Alpha 98.9. Το κυριότερο θέμα για το οποίο μίλησα ήταν η δράση των παραδοσιακών μέσων στο internet.

Σε ερώτηση του Γ. Ανδριτσόπουλου για την είσοδο των επαγγελματιών δημοσιογράφων στο internet απάντησα ότι οι επαγγελματίες των media (εννοώντας του μεγαλοδημοσιογράφους – εκδότες – επιχειρηματίες) με έχουν απογοητεύσει.

Πραγματικά πιστεύω ότι απλά μεταφέρουν μία εφημερίδα αυτούσια στο internet, χωρίς να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του διαδικτύου, όπως για παράδειγμα να προχωρήσουν σε sharing πληροφοριών από άλλα ενημερωτικά sites και blogs.

Στην εκπομπή ανέφερα και το παράδειγμα του site των New York Times, όπου πατώντας το κουμπί “Try Our EXTRA Home Page” βρίσκεσαι μπροστά σε μια κεντρική σελίδα γεμάτη links σε θέματα άλλων δικτυακών τόπων (δείτε το post στο nylon.gr του Νίκου Δρανδάκη για τους NY Times).

Στη συνέχεια αναφέρθηκα στις δύο προσπάθειες για Web TV στην Ελλάδα, το zougla.gr και το tvxs.gr. Είπα ότι θεωρώ το tvxs.gr περισσότερο ολοκληρωμένο ως προς αυτό που ονομάζουμε Web TV, αν και τα δύο sites δεν είναι 100% Web TV. Ξέχασα δυστυχώς να αναφέρω το choice4.tv, που αποτελεί προσπάθεια παλιών δημοσιογράφων, το οποίο νομίζω ότι είναι πιο κοντά σε αυτό που αναφέρουμε Web TV.

Η θεματολογία του xblog.gr ήταν ένα ακόμα θέμα για το οποίο μίλησα στην εκπομπή, ενώ κλείσαμε με ένα σύντομο ρεπορτάζ των όσων είχαν γίνει μέχρι εκείνη τη στιγμή στο 6ο Girl Geek Dinner, αφού εκείνη τη στιγμή βρισκόμουν εκεί.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.