XBLOG logo @2x

Offline Gmail: Πρόσβαση στο Gmail ακόμα και χωρίς σύνδεση

Η Google τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να μας εκπλήσσει ευχάριστα, δημιουργώντας συνεχώς νέες υπηρεσίες προκειμένου να κάνει τη ζωή των χρηστών του διαδικτύου πιο εύκολη και πιο γρήγορη.

Η νέα υπηρεσία που ανακοίνωσε αυτή τη φορά η Google αφορά τους χρήστες του Gmail και δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους φακέλους του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Το νέο feature ονομάζεται Offline Gmail και οι χρήστες θα το βρουν στην ενότητα Lab. Η ενεργοποίησή του σηματοδοτεί την έναρξη μιας διαδικασίας, κατά την οποία το σύνολο των περιεχομένων του λογαριασμού Gmail (Εισερχόμενα, Απεσταλμένα κτλ) αποθηκεύεται τοπικά στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή.

Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να ανατρέξει σε παλιότερα email και να συντάξει νέα τα οποία θα αποσταλούν μόλις ενεργοποιηθεί ξανά η σύνδεση με το διαδίκτυο. Η νέα υπηρεσία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη για όλους τους χρήστες, αλλά αναμένεται να εμφανιστεί μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.