XBLOG logo @2x

Xiaomi Mi 6: Για αυτό το λόγο δεν έχει θύρα ακουστικών

Η Xiaomi είναι από τις πρώτες εταιρίες που σταμάτησε να τοποθετεί θύρα για ακουστικά 3.5mm στα smartphones της. Η Apple έκανε την αρχή και αμέσως την ακολούθησαν η Lenovo/Motorola και η HTC. Σύντομα και η Huawei θα σταματήσει να τη χρησιμοποιεί.

Όμως για ποιο λόγο σταματούν αυτές οι εταιρίες; Η Apple δήλωσε ότι δεν έχει χώρο για θύρα ακουστικών, ενώ οι HTC και Lenovo αντιγράφουν απλά την Apple χωρίς να εξηγήσουν γιατί. Η Xiaomi εξήγησε γιατί η φετινή της ναυαρχίδα δεν διαθέτει jack ακουστικών, και ουσιαστικά είναι ίδιος λόγος με της Apple: δεν υπάρχει χώρος.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας στο Android Central, «τα smartphones είναι προϊόντα με πάρα πολλά εξαρτήματα και ο χώρος είναι σημαντικός. Αφαιρώντας το jack ακουστικών, μπορούμε να σώσουμε χώρο για άλλα εξαρτήματα, όπως για μια μεγαλύτερη μπαταρία. Ο ήχος μέσω USB Type-C γίνεται πιο συνηθισμένος, και θα συνεχίσει να παρέχει εξαιρετική ποιότητα ήχου.»

Δεν γνωρίζουμε αν η Xiaomi το έκανε αυτό επειδή αφαίρεσε το jack ακουστικών, αλλά το Xiaomi Mi 6 έχει όντως μεγαλύτερη μπαταρία από το Mi 5. Συγκεκριμένα είναι 10.5% μεγαλύτερη από του προκατόχου του, αφού το Mi 6 έρχεται με μπαταρία χωρητικότητας 3,350 mAh, ενώ το Mi 5 με χωρητικότητα 3,000 mAh.

Πάντως η Xiaomi προσφέρει έναν “USB Type-C to 3.5 mm” αντάπτορα μέσα στο κουτί του Mi 6 για όσους προτιμούν το παλιό standard.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.