XBLOG logo @2x

Ακόμα και η Huawei εγκαταλείπει τη θύρα ακουστικών στα κινητά της

Ο θάνατος της θύρας των ακουστικών στα κινητά τηλέφωνα είναι πιο κοντά από ποτέ. Μετά την Apple που με αρκετό «θάρρος» αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θύρα επειδή δεν είχε χώρο στο iPhone για τα ολοένα και αυξανόμενα εξαρτήματά του, η HTC χωρίς λόγο και αιτία σταμάτησε να τη χρησιμοποιεί, τώρα η Xiaomi ανακοίνωσε τη ναυαρχίδα Mi 6 χωρίς jack, και τα ίδια κάνουν κάποιες μικρότερες κατασκευάστριες της Κίνας. Τώρα ήρθε και η σειρά της τρίτης μεγαλύτερης κατασκευάστριας κινητών να σταματήσει να χρησιμοποιεί jack ακουστικών: η Huawei.

Όπως αποκαλύφθηκε από μια διαρροή, το πολυαναμενόμενο Honor 9 θα είναι ένα στιλάτο smartphone, με τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος, όμως δεν θα έχει jack για ακουστικά 3.5mm. Οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη θύρα USB-C όταν θέλουν να ακούσουν μουσική μέσω των ακουστικών τους. Υποτίθεται μέσω αυτής της θύρας περνάει ψηφιακό σήμα και για αυτό αποδίδουν καλύτερα, αλλά στη πράξη δεν υπάρχει διαφορά στη ποιότητα.


Διαβάστε επίσης: Ο Steve Jobs εξηγεί γιατί η Apple καταργεί διάσημες τεχνολογίες, όπως τη θύρα ακουστικών


Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Honor 9 δεν έχουν αποκαλυφθεί, όμως βλέπουμε ότι διαθέτει διπλή κάμερα με δύο-τόνων φλας. Μπορείτε να το δείτε σε μαύρο χρώμα στις παρακάτω εικόνες:

Η τελευταία ναυαρχίδα που ανακοινώθηκε χωρίς θύρα ακουστικών είναι το Xiaomi Mi 6 και σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί το HTC U 11 το οποίο δεν θα έχει και αυτό τη προαναφερόμενη υποδοχή. Άραγε με τόσες εταιρίες να ακολουθούν τον δρόμο που χάραξε η Apple, η Samsung και η LG θα “ενδώσουν” φέρνοντας τον βέβαιο θάνατο της θύρας;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.