XBLOG logo @2x

Ξεκίνησε η κυκλοφορία του foldable Samsung Galaxy Fold

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Galaxy Fold, μια καινούρια κατηγορία κινητής τεχνολογίας, στην Κορέα στις 6 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια το Galaxy Fold σε Cosmos Black και Space Silver αποχρώσεις, θα διατεθεί σε επιλεγμένες χώρες, μεταξύ των οποίων οι Γαλλία, Γερμανία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α. κ.α,. Με τη δυνατότητα επιλογής 5G συνδεσιμότητας σε επιλεγμένες χώρες, οι καταναλωτές θα μπορέσουν να ξεδιπλώσουν το μέλλον με τις ταχύτερες διαθέσιμες ταχύτητες δικτύου.

Το Galaxy Fold έχει σχεδιαστεί για να εμπνεύσει νέες εμπειρίες. Όταν είναι κλειστό, ο χρήστης έχει εύκολη πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες εξωτερικής οθόνης της συσκευής με το ένα χέρι. Όταν ανοίγει, δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης πολλαπλών λειτουργιών, παρακολούθησης video, εφαρμογών gaming κ.ά. σε μια εκπληκτική Οθόνη 7.3 ιντσών Infinity Flex.

Κατά τους περασμένους μήνες, η Samsung έχει βελτιώσει το Galaxy Fold για να εξασφαλίσει ότι θα προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Βελτιώθηκε τόσο ο σχεδιασμός και η κατασκευή του Galaxy Fold, όσο και η εμπειρία χρήσης.

«Το Galaxy Fold, η συσκευή που καθορίζει μια νέα κατηγορία, ξεπερνά τον παραδοσιακό σχεδιασμό ενός smartphone. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την κυκλοφορία αυτής της πρωτοποριακής κινητής τεχνολογίας, και που δίνουμε τη δυνατότητα στους χρήστες να έρθουν σε επαφή προσωπικά με αυτήν», δήλωσε ο DJ Koh, President και CEO του IT & Mobile Communications Division στη Samsung Electronics. «Οι καταναλωτές έχουν ανταποκριθεί θετικά στις μεγαλύτερες οθόνες, και η επαναστατική μορφή του Galaxy Fold προσφέρει μια μεγαλύτερη, πιο εντυπωσιακή οθόνη, χωρίς παραχωρήσεις στη φορητότητα. Αυτό είναι που αποκαλούμε καινοτομία μιας νέας κινητής εμπειρίας που γίνεται πράξη».

Πρωτόγνωρη Εμπειρία Χρήσης

Το Galaxy Fold συνδυάζει αγαπημένες λειτουργίες smartphone και tablet, για να προσφέρει μια κινητή συσκευή άνευ προηγουμένου και μια πρωτόγνωρη εμπειρία χρήσης, από μια νέα μορφή και υλικά κατασκευής μέχρι τη μοναδικό αναδιπλούμενο UX, πολυχρηστική κάμερα και premium απόδοση. Η Samsung δημιούργησε με τους συνεργάτες της, μία εντελώς νέα εμπειρία χρήστη που θα αλλάξει τον τρόπο χρήσης των κινητών συσκευών και θα αξιοποιήσει πλήρως τον αναδιπλούμενο σχεδιασμό με την εξωτερική αλλά και τις κύριες οθόνες. 

To Galaxy Fold αλλάζει τον τρόπο που οι χρήστες αποτυπώνουν, μοιράζονται και επεξεργάζονται περιεχόμενο. Για παράδειγμα, ένα video μπορεί να βιντεοσκοπηθεί γρήγορα κι εύκολα όταν είναι διπλωμένο, και στη συνέχεια να προβληθεί σε μεγαλύτερη οθόνη κατά την αναδίπλωση. Με τη λειτουργία «Συνέχεια Εφαρμογών» (App Continuity), το βίντεο μεταβαίνει απρόσκοπτα από την εξωτερική οθόνη στην κύρια. Με το Παράθυρο Πολλαπλών Λειτουργιών (Multi-Active Window), οι χρήστες μπορούν να ανοίξουν πολλαπλές εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο και να εκτελούν αποτελεσματικά παράλληλες εργασίες. Η επεξεργασία περιεχομένου, η αναζήτηση φωτογραφιών και η ανάγνωση emails μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα.

Με δυνατότητα επιλογής 5G έκδοσης σε επιλεγμένες χώρες, οι χρήστες του Galaxy Fold μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις ταχύτερες ταχύτητες των παρόχων τους. Το Galaxy Fold 5G τιθασεύει την πλήρη δύναμη μιας συνδεσιμότητας επόμενης γενιάς για video streaming και downloading επιπλέον περιεχομένου υψηλής ποιότητας, καθώς και παιχνιδιών με απαιτητικά γραφικά, σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Επιτρέποντας περισσότερες λειτουργίες με την Οθόνη Infinity Flex 7.3 ιντσών, το Galaxy Fold αλλάζει τον τρόπο παρακολούθησης περιεχομένου και πολυπραγμοσύνης.

Κάθε Galaxy Fold κυκλοφορεί με αποκλειστική πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης καταναλωτών, μεταξύ των οποίων προσωπική υποστήριξη από ειδικούς της Samsung και ένα 24/7 κέντρο υποστήριξης, online ή μέσω τηλεφώνου, στις χώρες που θα διατεθεί. Η Samsung θα αναπτύξει περαιτέρω τα σχέδιά της για κάθε αγορά για να διασφαλίσει ότι κάθε πτυχή της εμπειρίας Galaxy Fold είναι τόσο εκπληκτική όσο και η ίδια η συσκευή.

Galaxy Fold – Προϊοντικές Προδιαγραφές

Galaxy Fold

Οθόνη

Κυρίως Οθόνη *

– 7.3” QXGA+ Dynamic AMOLED Οθόνη (4.2:3) Infinity Flex Οθόνη, 2152*1536, 362ppi

Εξωτερική Οθόνη**

– 4.6” HD+ Super AMOLED Οθόνη (21:9), 1680*720, 399ppi

*Εσωτερική Οθόνη:  Η οθόνη έχει μετρηθεί διαγώνια ως πλήρες ορθογώνιο χωρίς να υπολογίζονται οι στρογγυλεμένες γωνίες και η ανώτερη κοπή. Η πραγματική περιοχή προβολής είναι μικρότερη λόγω των στρογγυλεμένων γωνιών και της ανώτερης κοπής.
**Εξωτερική Οθόνη:  Η οθόνη έχει μετρηθεί διαγώνια ως πλήρες ορθογώνιο χωρίς να υπολογίζονται οι στρογγυλεμένες γωνίες και η ανώτερη κοπή. Η πραγματική περιοχή προβολής είναι μικρότερη λόγω των στρογγυλεμένων γωνιών και της ανώτερης κοπής.

Διαστάσεις & Βάρος

Διπλωμένο: 62.8 x 160.9 x 15.7χιλ ~ 17.1χιλ

Ανοιχτό: 117.9 x 160.9 x 6.9χιλ ~ 7.6χιλ

Βάρος: 276g

Κάμερα

Κάμερα στην εξωτερική πλευρά

10MP Selfie Camera: F2.2, Pixel size: 1.22μm, FOV: 80˚

Διπλή Κάμερα στην   Πρόσοψη

10MP Selfie Κάμερα: F2.2, Pixel size: 1.22μm, FOV: 80˚
8MP RGB Κάμερα Βάθους: F1.9, Pixel Size: 1.12μm, FOV: 85˚

Τριπλή Κάμερα στην   Πίσω Όψη

16MP υπερ-ευρυγώνια Κάμερα: F2.2 ,Pixel size: 1.0μm, FOV : 123˚

12MP ευρεία Κάμερα: Super Speed Dual Pixel AF, OIS, F1.5/F2.4, Pixel size: 1.4μm, FOV: 77˚
12MP τηλεφακός: PDAF, F2.4, OIS, Pixel size: 1.0μm, FOV: 45˚
Dual OIS, 0.5x out και 2x in optical zoom, μέχρι 10x digital zoom, HDR10+ recording, Tracking AF

AP

7㎚  64-bit Οκταπύρηνος Επεξεργαστής (2.84㎓ + 2.41㎓ + 1.78㎓)

Μνήμη

12GB RAM με 512GB εσωτερική αποθήκευση (UFS3.0)
*Ο πραγματικός διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης ενδέχεται να εξαρτάται από το προεγκατεστημένο software

Μπαταρία

LTE model: 4380mAh (τυπική) διπλή μπαταρία*
5G model: 4235mAh (τυπική) διπλή μπαταρία *

‘*Η τυπική τιμή δοκιμάστηκε υπό συνθήκες εργαστηρίου τρίτου μέρους. Τυπική τιμή είναι η εκτιμώμενη μέση τιμή λαμβάνοντας υπόψη την απόκλιση της χωρητικότητας της μπαταρίας μεταξύ των δειγμάτων μπαταρίας που ελέγχθηκαν σύμφωνα με το πρότυπο IEC 61960. Η ονομαστική (ελάχιστη) χωρητικότητα είναι 4135mAh για μοντέλο 5G και 4275mAh για μοντέλο LTE. Η πραγματική διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με το περιβάλλον δικτύου, τα πρότυπα χρήσης και άλλους παράγοντες.

Φόρτιση

Ταχεία Φόρτιση συμβατή ενσύρματα και ασύρματα*
Wireless PowerShare**

*Ενσύρματη φόρτιση συμβατή με QC2.0 και AFC, Ασύρματη φόρτιση συμβατή με WPC και PMA
**Το Wireless PowerShare διατίθεται για smartphones της Samsung ή άλλων brands με WPC Qi ασύρματη φόρτιση, όπως τα  Galaxy Note10, Note10+, S10e, Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE, Note5, και για wearables όπως τα Galaxy Watch Active2, Galaxy Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch, και Galaxy Buds. Ενδέχεται να μην λειτουργεί με ορισμένα εξαρτήματα, καλύμματα ή συσκευές άλλου brand. Μπορεί να επηρεάσει την λήψη κλήσης ή τις υπηρεσίες δεδομένων, ανάλογα με το περιβάλλον δικτύου σας.

OS

Android 9 (Pie)

Δίκτυο

LTE μοντέλο: Ενισχυμένο 2X2 MIMO, 6CA, LAA, LTE Cat.18
– Μέχρι 1.2Gbps Download / Up to 150Mbps Upload

5G model: Non-Standalone (NSA), Sub6
*Ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα την αγορά, τον πάροχο δικτύου και υπηρεσιών.

Συνδεσιμότητα

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax HE80 MIMO, 1024QAM

Bluetooth® v 5.0, ANT+, USB type-C, NFC, Location (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)
*η κάλυψη Galileo και BeiDou ενδέχεται να είναι περιορισμένη. Το BeiDou μπορεί να μην διατίθεται σε συγκεκριμένες χώρες.

SIM Κάρτα

LTE μοντέλο: μία eSIM και μία Nano SIM
5G μοντέλο: μία Nano SIM
*Η διαθεσιμότητα ενδέχεται να ποικίλλει ανάλογα με τον χώρο και τον πάροχο.

* Η διαθεσιμότητα eSIM ενδέχεται να ποικίλλει ανάλογα με τον χώρο και τον πάροχο.
*Η κάρτα SIM πωλείται ξεχωριστά.

Πληρωμή (Samsung Pay)

Credit & debit κάρτες: υποστηρίζει MST and/or NFC
Membership cards, Gift cards, Transit cards, Reward point service

*Διατίθεται σε επιλεγμένες χώρες. Οι λύσεις πληρωμών και οι διαθέσιμες λειτουργίες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα, τον πάροχο δικτύου και υπηρεσιών.

Αισθητήρες

Χωρητικός Αισθητήρας Δακτυλικών Αποτυπωμάτων (πλάι), Επιταχυνσιόμετρο, Βαρόμετρο, Γυροσκόπιο, Γεωμαγνητικός Αισθητήρας, Αισθητήρας Περιβάλλοντος Χώρου, Εγγύτητας, Αισθητήρας RGB Φωτός

Ταυτοποίηση

Τύποι κλειδώματος: pattern, PIN, password
Βιομετρικοί τύποι κλειδώματος: Αισθητήρας Δακτυλικών Αποτυπωμάτων, Αναγνώριση Προσώπου

*Το Galaxy Fold διαθέτει Χωρητικό Αισθητήρα Δακτυλικών Αποτυπωμάτων στο πλάι

Ήχος

Stereo ήχοι και συσκευασία Galaxy Buds

Ήχος περιβάλλοντος με τεχνολογία Dolby Atmos (Dolby Digital, Dolby Digital Plus περιλαμβάνονται.)
UHQ 32-bit &DSD64/128 υποστήριξη*, PCM: μέχρι και 32 bits, DSD: DSD64/128
Μορφή αναπαραγωγής ήχου: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

*η αναπαραγωγή DSD64 και DSD128 ενδέχεται να περιορίζονται ανάλογα με την μορφή του αρχείου.

Video

Μορφή αναπαραγωγής Video: MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM
TV σύνδεση: Ασύρματη: Smart View (screen mirroring 1080p στα 30fps) / Ενσύρματη: υποστηρίζει DisplayPort με USB type-C. Υποστηρίζει εξαγωγή video όταν συνδέεται με HDMI Adapter. (DisplayPort 4K UHD στα 60 fps)

Ασφάλεια

Knox προστασία: παρακολούθηση και προστασία σε πραγματικό χρόνο

Αποτροπή ιών και απειλών. (Ενισχύεται από την McAfee)
Secure Folder: ένας ασφαλής χώρος στη συσκευή για να διατηρεί περιεχόμενο όπως εφαρμογές, φωτογραφίες και βίντεο, ασφαλισμένο με σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων.

*Οι πάροχοι λύσεων πρόληψης ιού και κακόβουλου λογισμικού ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα.

Στη Συσκευασία

Galaxy Fold, Galaxy Buds, Data Cable, Travel Adapter, Ejection Pin, USB Connector (OTG), Quick Start Guide, Aramid Fiber Cover
*Τα εξαρτήματα ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα ανάλογα με το μοντέλο ή τη χώρα. Εκτός από το κάλυμμα, τα μαύρα εξαρτήματα διατίθενται μόνο με μαύρες συσκευές και όλα τα άλλα χρώματα των συσκευών θα λαμβάνουν λευκά εξαρτήματα στο κουτί.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.