XBLOG logo @2x

Χάρτης Εγκληματικότητας στο Skai.gr

Μία νέα υπηρεσία ξεκίνησε τη λειτουργία της αυτές τις μέρες στο skai.gr. Πρόκειται για τον χάρτη εγκληματικότητας που μπορούμε να δούμε στο skai.gr/crime και δεν είναι τίποτα άλλο από έναν χάρτη βασισμένο στο Google Maps, με εικονίδια πάνω στα σημεία του χάρτη της Ελλάδας όπου έχουν γίνει εγκληματικές ενέργειες.

Τονίζω ότι ο χάρτης αυτός δεν αφορά μόνο στην Αθήνα ή την Αττική, αλλά όλη την Ελλάδα.

Μπορείτε να επιλέξετε να δείτε μόνο κλοπές ή διαρρήξεις ή δολοφονίες ή εμπρησμούς ή όλα αυτά μαζί, ανάλογα με το τι σας ενδιαφέρει περισσότερο.

Ο Δημήτρης Καραστεφανής, αστυνομικός συντάκτης του ΣΚΑΪ, γράφει στην εισαγωγή του skai.gr/crime:

«Δείτε σε διαδραστικό χάρτη την εγκληματικότητα στη χώρα, σε πραγματικό χρόνο. Καθημερινά στο αστυνομικό δελτίο καταγράφονται: ληστείες κι επιθέσεις στη μέση του δρόμου, εισβολές σε σπίτια, διαρρήξεις και κλοπές. Θα μπορείτε εύκολα να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για την πόλη σας ή ακόμα και για όλη την Ελλάδα».

Νομίζω ότι χρειαζόταν μια τέτοια υπηρεσία προκειμένου να έχουμε μία εικόνα σχετικά με το ποιες περιοχές συγκεντρώνουν τις περισσότερες εγκληματικές ενέργειες, σε ποιες περιοχές δεν συμβαίνουν συχνά τέτοια γεγονότα κλπ.

Και λέω χρειαζόταν μια τέτοια υπηρεσία, αφού με τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις για παράδειγμα της Αστυνομίας δεν μπορείς να έχεις σαφή εικόνα για την εγκληματικότητα στην περιοχή σου, αφού δεν μπορείς να δεις δεδομένα πάνω σε χάρτη, όπως γίνεται στο skai.gr/crime.

Ας ελπίσουμε ότι οι ενέργειες της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας αλλά και οι ενέργειες όλου του έμψυχου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ. θα έχουν αποτέλεσμα σύντομα ώστε να παταχθεί η εγκληματικότητα και υπηρεσίες όπως το skai.gr/crime να είναι άχρηστες, αν και φοβάμαι ότι πολύ δύσκολα θα συμβεί κάτι τέτοιο…

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.